11/29/2023

Srpski demonstranti pretukli kosovske novinare

Srpski demonstranti u Leposaviću napali su kosovske novinare kamenjem i šok bombama. Udruženje novinara Kosova (AGK) saopštilo je da je snimatelj zadobio teške povrede glave i tijela, prenose mediji.

“Mediji napadnuti u Leposaviću, snimatelj RTK, Bardh Bekteshi, zadobio je teške povrede glave i tijela. Medijske ekipe iz Prištine bile su danas meta brutalnog napada dok su radile svoj posao u Leposaviću. Snimatelj RTK, Bardh Bekteshi, je fizički napadnut kao što se vidi na uznemirujućoj snimci koju su ekipe na terenu poslale Udruženju novinara Kosova”, navodi se u saopštenju AGK i  dodaje da je, osim fizičkog napada, Bekteshu razbijena i kamera.

U izjavi za AGK, novinarka Venera Xhoxhaj pokazala je da su demonstranti bacali kamenje na medijske ekipe, Tëvë1, RTV Dukagjini, RTK, Klan Kosova i KTV.

“Gađali su nas kamenjem, neke kolege dok su odlazili, pali su, a našeg snimatelja Bardha Bekteshija su gurnuli, oborili ga, a potom i fizički napali, nanijevši mu povrede po glavi i tijelu”, kazala je ona.

Snimak napada objavljen je na twiteru.

antenam

Read Previous

Spajić ne želi na TV duel sa Abazovićem, sa DPS-om nema koalicije

Read Next

Spajić: Od septembra neće biti novca za plate, neophodna nova zaduženja