12/08/2023

Srpska ministarka zdravlja predložila gašenje društvenih mreža na mjesec dana

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić predložila je ukidanje društvenih mreža Fejsbuk, Tviter, Instagram i Tiktok na određeni period. Ona je dala ovaj predlog nakon dvije stravične tragedije koje su Srbiju zavile u crno, prenosi Blic.

“Možda je potrebno na jedno mjesec dana prekinuti sve i Fejsbuk i instagram i sve ove mreže i TikTok i Tviter. Mjesec dana restarta, neka se vrate nekim normalnim akcijama. Tiktok je u žiži javnosti, ništa nije bolji ni Tviter. Imate ljude koji su frustrirani, koji tu svoju frustraciju, umjesto da odu kod psihologa i lijepo popričaju. Eto poziv mladima, da se opredijele za kliničku psihologiju, dajte da pomognemo zemlji”, rekla je Grujičić za Pink.

Podsjetimo, više djece je ovih dana privedeno na informativni razgovor jer su javno prijetili da će počiniti sličan masakr kao što se 3. maja desio u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ili su veličali zločin koji je počinjen.

“Ja samo molim ove koju pišu kojekakve gluposti, sad će da urade ovo ili ono, ili veličaju ubice ili kriminalce, da samo shvate da oni nisu nikakvi opasni ni momci niti fenomenalne djevojke”, rekla je Grujičić.

Grujičić je danas ranije navela da je na Dječju kliniku za neuropsihijatriju juče primljeno četvoro djece od kojih je dvoje imalo ideju da treba nekoga da ubiju, a dvoje da ubije sebe, ali su primjetivši da sa njima nešto nije u redu došli po stručnu pomoć u ovu zdravstvenu ustanovu i zahtijevali da budu hospitalizovani.

“Nemojte slati mrziteljske poruke po mrežama. Možda je trenutak da se sve te mreže ukinu u Srbiji, bar na neko vrijeme. Neko će reći, ona je radikalna uvijek je bila takva, u medicini ako ne postoji hijerarhija i protokoli mi gubimo pacijenta a mi doktori nemamo taj luksuz”, rekla je srpska ministarka zdravlja.

Read Previous

Policija u borbi protiv vršnjačkog nasilja: Škole obilaze inspektori u civilu, kontrolišu se društvene mreže…

Read Next

Uskoković: Kompanija ADP zainteresovana za preuzimanje Aerodroma; Konačna odluka o koncesiji sačekaće novu Vladu