12/11/2023

SRBIJA ZAVIJENA U CRNO: Učenik napravio masakr u Beogradu: Devetoro ubijenih u pucnjavi u školi na Vračaru

Dječak Kosta Kecmanović (14) pucao je u školi na Vračaru “Vladislav Ribnikar” i ubio osam učenika i radnika obezbjeđenja, objavio je N1 pozivajući se na nezvanične informacije. Nastavnica u teškom stanju. Povrijeđeni, među kojima ima i životno ugroženih, primljeni su i u Urgentni centar. Kako prenose srpski mediji dječak je upao na čas istorije i počeo da puca na đake.

Osam učenika i radnik obezbeđenja preminuli su u jutrošnjoj pucnjavi u školi na Vračaru, nezvanično saznaje portal N1.

Troje djece je hospitalizovano u Dječijoj univerzitetskoj klinici u Trišovoj ulici, dvoje je stabilno, dok je jedno dijete u kritičnom stanju.

Prema nezvaničnim saznanjima, više od desetoro ranjene djece je prevezeno u Urgentni centar.

Prema nezvaničnim informacijama, prvi je ranjen čuvar, koji je ubrzo nakon pucnjave izdahnuo.

„Ubijen je nas omiljeni čuvar Dragan. Djeca su ga voljela, kao i cijeli kolektiv“, rekla je potresena majka jednog djeteta iz škole.

Osam ekipa Hitne pomoći trenutno se nalazi ispred škole „Vladislav Ribnikar“, gdje se jutros dogodila pucnjava.

Prema saznanjima Nova.rs, osumnjičeni učenik (14) je nakon pucnjava pobjegao s lica mesta, ali ga je policija ubrzo uhapsila.

“Dobio je jedinicu iz istorije i tada je poludio. Upucao je istoričarku u kabinetu, a onda i drugove. On ima sve petice, a svi ga zovemo štreber”, pričaju đaci Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” gdje je učenik sedmog razreda pucnjem iz očevog pištolja ubio školskog čuvara i teško ranio više osoba.

Oglasila se policija

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu prijavljeno je da je jutros u 8.40 časova u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru došlo do pucnjave.

Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maloljetnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i obezbjeđenja ove škole.

Zbrinjavanje povrijeđenih je u toku, kao i rad policije na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem.

Read Previous

NAJMANJE OSAM MRTVIH U ŠKOLI NA VRAČARU: Pretpostavlja se da je sedmak koji je počinio masakr bio pod dejstvom narkotika

Read Next

Piperović: Lambulić i Šuškavčević saslušani par sati nakon incidenta u Ulcinju, inspektor rekao da nisu sumnjivi