SRAMNO: Budva i ove godine okićena trobojkama uoči Dana nezavisnosti

Uoči Dana nezavisnosti 21. maja glavni budvanski bulevar okićen je pored državnih i EU zastava, trobojkama koje su po nalogu lokalnih vlasti postavili radnici Komunalnog preduzeća.

Tim povodom oglasili su se iz GI „21 maj” Budva, navodeći da najoštrije osuđuju, kako kažu, ovaj antidržavni akt opštinskih vlasti.

-Koji ima za cilj javno ponižavanje Budve i Crne Gore tuđim zastavama koje su simbol okupacije dijela Crne Gore. Ovaj antiustavni i protivzakoniti čin opštinskih vlasti Budve je najeklatantniji primjer flagrantnog kršenja Ustava Crne Gore i Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore- navode iz GI “21. maj”.

Oni su pozvali nadležne organe da, kako kažu, neodložno zaštite državni pravni poredak i odmah i neodložno u najkraćem roku od 24 sata uklone ove zastave.

-Ovakvo ponavljanje pokušaja ruganja crnogorskoj nezavisnosti na njen praznik je apsolutno nedopustivo. Država mora u punom kapacitetu da zaštiti svoj integritet na svakom mjestu i u svakoj prilici. GI „21 maj“ Opštinska inicijativa u Budvi insistira na primjeni Ustava i zakona na svakom dijelu Crne Gore, bez obzira ko vrši komunalnu vlast i koliko u svojoj patološkoj nakani želi da negira postojanje države Crne Gore na teritoriji ove crnogorske opštine- navode u saopštenju.

Podsjećanja radi, prošlogodinje postavljanje trobojki na glavnim budvanskim ulicama izazvalo je oštre reakcije dijela crnogorske javnosti, na šta su iz lokalne vlasti reagovali obrazloženjem da je trobojka zastava kraljevine Crne Gore.

Foto: GI 21. maj