06/03/2023

Sportski centar Igalo i hotel Kamelija predviđeni za karantin

U Herceg Novom je juče održan drugi sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, sa kojeg je poručeno da je za karantin određen Sportski centar Igalo, u čijem sastavu djeluje Hotel Play sa smještajnim kapacitetom 35 jedinica. U Tivtu je, na osnovu predloženih mjera Nacionalnog koordinacionog tima, kao primarna lokacija za karantin određen hotel Kamelija u Donjoj Lastvi.

U Herceg Novom je juče održan drugi sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, sa kojeg je poručeno da je za karantin određen Sportski centar Igalo, u čijem sastavu djeluje Hotel Play sa smještajnim kapacitetom 35 jedinica.

Na sastanku, kojim je predsjedavao predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, donešen je novi set mjera i preporuka za građane. Saopšteno je da je pod zdravstveno sanitarnim nadzorom 145 građana, te da je urađeno devet uzoraka i da su svi negativni.

Prema preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti upućen je zahtjev Upravi za imovinu Crne Gore da izvrši nabavku potrebnih dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme, za potrebe Opštine i preduzeća.

“Shodno naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, objekat Sportskog centra Igalo, smještajnih kapaciteta 35 jedinica, određen je kao lokacija za sprovođenje mjera karantina, ukoliko za tim bude potrebe”, saopšteno je sa sastanka.

HOTEL KAMELIJA KARANTIN

Tivatski Opštinski tim za zaštitu i spašavanje juče je predložio novi set mjera, zabrana i ograničenja, a na osnovu predloženih mjera Nacionalnog koordinacionog tima, kao primarna lokacija za karantin određuje se hotel Kamelija u Donjoj Lastvi.

U narednom periodu epidemiološki nadzor u Domu zdravlja biće uspostavljen tokom 24 sata, radi kontinuirane kontrole.

Komunalna policija i inspekcija, kao i saobraćajna policija kontrolisaće sprovođenje mjera zabrane okupljanja na javnim mjestima.

Podrška će biti pružena starim osobama i hroničnim bolesnicima kroz povezivanj e sa j avnim sektorom, odnosno NVO.

Nadležni sanitarni inspektor kontrolisaće sprovođenje propisanih mjera za osobe u režimu samoizolacije, a snabdijevanje osnovnim životnim namirnicama i ljekovima samohranih staračkih domaćinstava koja su na evidenciji službe geronto-domaćica i korisnika u stanju socijalne potrebe, povjerava se opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Tivat.

Na sjednici kojom je presjedavao predsjednik Opštine Siniša Kusovac poručeno je da se priprema raspored restriktivne realizacije građevinskih radova na investicionim projektima. Prioritet je hitno asfaltiranje saobraćajnice na kružnom toku kod Doma Vojske i saobraćajnice u Gradiošnici, radi bezbjedne komunikacije sanitarnih, medicinskih i drugih službi u slučaju potrebe.

RTCG

Read Previous

Slušajte ljekare, ostanite kući, nosite maske

Read Next

Avion iz PG Ruse vraća kući