12/10/2023

Spajić: Sa Do Kvonom sam se posljednji put sreo prošle godine, prevario je firmu u kojoj sam radio

Lider i nosilac izborne liste Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić kazao je da ni on, ni ta partije nijesu uzeli novac od južnokorejskog državljanina Do Kvona, niti bilo koga sa Interpolove potjernice.

Spajić je pozvao premijera Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da dostave dokaze da su PES i on lično uzeli novac od Kvona.

“Nikada nijedan cent nijesam primio od Do Kvona i nekoga sa crvene Interpolove potjernice. Nemam problem da se dostave dokazi sa uplatnicama, sa bilo čim, ali ako nema dokaza, dva dana pred izbore da se izađe sa takvim monstruoznim optužbama smatram nevjerovatnim činom”, rekao je Spajić u debati na Televiziji “Vijesti”.

On je kazao da je to montirana afera.

“Ovo je najgora zloupotreba državnih institucija zarad štete političkim protivnicima od pamtivijeka”, kazao je Spajić, prenosi Pobjeda.

On je pitao kako su, ako je materijal u vezi sa slučajem Do Kvon zapečaćen, Abazović, Adžić i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević znali šta je u njemu, i čime je to ugrožena bezbjednost države.

Spajić je rekao da se prošle godine posljednji put sreo sa Kvonom i da, kao fizičko lice, nije mogao da zna da li je neko na potjernici.

“Ali su na granici Crne Gore Adžić i svi iz Ministarstva unutrašnjih poslova morali da znaju da je to osoba sa potjernice. Sa najdubljim gnušanjem se ograđujem od optužbi Abazovića i Adžića”, naglasio je Spajić.

IZVOR: MINA

Read Previous

Abazović Spajiću: Ova istina ti je identična onoj o bankrotu Crne Gore, ista kao ona da nisi imao srpsko državljanstvo

Read Next

Đukanović: Za povratak stabilnosti Crne Gore, za nastavak reformi i puta ka Evropi, za pouzdanu budućnost naših potomaka!