12/11/2023

Spajić: Nećemo pregovarati sa onima koji su sa DPS-om devastirali privredu

Potencijalni partneri Pokreta Evropa sad nakon parlamentarnih izbora biće oni koji imaju političke volje, moralne odgovornosti prema građanima i njihovom životnom standardu i oni koji su iskreno podržali povećanje zarada svim zaposlenima programom Evropa sad 1, saopštio je lider te partije i nosilac liste Milojko Spajić.

On je u intervjuu Portalu RTCG kazao da neće pregovarati sa onima koji su na čelu sa DPS-om “neodgovornim upravljanjem devastirali našu privredu”, te osporavanjem uspješnog ekonomskog programa kočili razvoj naše zemlje.

“Naši potencijalni partneri su oni koji imaju političke volje, moralne odgovornosi prema građanima i njihovom životnom standardu i oni koji su iskreno podržali povećanje zarada svim zaposlenima programom Evropa sad 1.0. Nećemo pregovarati sa onima koji su na čelu sa DPS-om neodgovornim upravljanjem devastirali našu privredu, te osporavanjem uspješnog ekonomskog programa kočili razvoj naše zemlje.

Dakle, oni subjekti koji budu podržali povećanje prosječnih i minimalnih primanja, te izgradnju infrastrukturnih projekata, kao i reforme u domenu tržišta rada biće naši partneri u budućoj izvršnoj vlasti. Takođe, bićemo stub koji će okupiti sve one koji su spremni da se uključe u proces jačanja institucija i ubrzane integracije u Evropsku uniju”, poručio je Spajić.

Upitan, koji su planovi kada se radi o spoljnoj politici i da li podržava Open Balkan, Spajić je kazao da će, kao dio nove Vlade, biti posvećeni ispunjavanju obaveza prema građanima, poštujući sve međunarodne obaveze i stvarajući snažna partnerstva sa međunarodnim institucijama, investitorima i svima koji vide potencijal za saradnju sa našom zemljom.

“Fokusirajući se na širi međunarodni kontekst, mislim da nijedna regionalna i međunarodna inicijativa ne treba da bude cilj, već posledica naše unutrašnje uređenosti. Stoga, Pokret Evropa sad! neće biti protiv bilo koje regionalne inicijative kompatibilne sa Berlinskim procesom, a koja se nakon opsežne studije ispostavi ekonomski opravdana za Crnu Goru”, naveo je Spajić.

Read Previous

Koalicija “ZAJEDNO!” iz Zete: Zahvaljujući neodgovornim državnim i nesposobnim lokalnim vlastima, razvoj ove opštine je potpuno zaustavljen, nakon pobjede na izborima, mi ćemo opet pokrenuti Zetu!

Read Next

Kome smeta poklič “Slava Ukrajini”