12/11/2023

Spajić: Dok sam bio u Japanu, majka me pitala treba li mi državljanstvo Srbije

Lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić je rekao da je državljanstvo države Srbije dobio dok mu je brat studirao u toj zemlji, a on bio u Japanu.

On je kazao da je jedan od razloga što je uzeo pasoš Srbije i taj što je u Japan mogao da putuje bez vize, dok to, kako kaže, nije mogao sa crnogorskim pasošem.

“To drugo državljanstvo koje sam inače dobio u vrijeme kada je moj brat studirao u Srbiji, a kada sam ja bio u Japanu. Majka me pitala treba li ti to državljanstvo – u Japan možete sa srbijanskim pasošem da imate bez vize, a sa crnogorskim ne možete. Daj to državljanstvo. To nije neki izgovor i tada nisam ni znao da je to protivzakonito. Jer, u Srbiji je moglo, došli ste, potpisali i dobijate državljanstvo”, rekao je Spajić u podkastu “Diskriminacija”.

Kazao je i da njega “iskreno ne interesuje” da li imate singapursko, američko, tursko, srbijansko, hrvatsko državljanstvo Singapura…

“Mene interesuje imate li vi crnogorsko – imate. Vi ste građanin Crne Gore. Kraj priče za mene. Taj zakon je restriktivan. Pretrpio sam sankcije zbog tog zakona, pozvan sam u MUP i izjasnio sam se da želim da zadržim ovo državljanstvo”, rekao je Spajić.

Read Previous

Ako progovorim, neće biti dobro: Prvi čovjek Granda ne želi da objavi autobiografiju

Read Next

Stogodišnjica stradanja porodice crnogorskog komite Petra Zvicera