12/11/2023

SNP pita Evropu sad: Je li vas stid što SDT istražuje vašeg predsjednika Milojka Spajića?

Iz SNP-a su reagovali povodom saopštenja pokreta Evropa sad, rekavši da ovakav način igre i opstajanja je njima apsolutno stran.

“Ali se trudimo da razumijemo vašu potrebu da za kratak opstanak na političkoj sceni pokušate što više da urušite ili javnost obmanete tvrdnjama koje su sve, samo ne istina, kako bi kod naših građana pokušali da otklonite iz sjećanja vrijednosti za koje su se zajedno sa nama borili oduvijek a koje smo uspjeli da sprovedemo u djelo.

Vama pak nisu ni bile u planu. Postavlja se pitanje zašto?! Kao eksperti ste se isključivo bavili svojim foteljama, prikupljanjem poena po svaku cijenu, ličnim interesima i ako je kako moguće većim zaduživanjem”, poručuju iz SNP-a pokretu Evropa sad.

Za njih imaju i savjet:

“Uprkos naporima koje svakodnevno ulažete, a na kojima smo vam zahvalni i zaista cijenimo vaš trud da prevaziđete strah i opasnost od partije koja je u “post izbornoj komi”, kako je vi nazivate, savjetujemo vam da ipak pokušate da se bavite kadrom koji vam je nedostatan za pokrivanje situacije u kojoj ste se zadesili i političkom iznenađenošću u kojoj živite, jer ni sami niste vjerovali da neistine mogu postići ovakav uspjeh. Jedino ih možete naći među bivšim DPS-ovcima pokajnicima što i činite. Vidjeli smo vašu snagu u Budvi, Baru, Tivtu, Rožajama i Plužinama gdje niste ni ljude za listu uspjeli da sakupite. Boli vas što SNP diže glas protiv vas jer drugi vam misle isto što i mi ali zbog vlasti u dvije opštine u Crnoj Gori, ćute i ogovaraju vas dok niko ne čuje.

Neodlučnost je najveći kradljivac prilika. Obećali ste dosta a o ispunjenosti rečenog imamo priliku da svi svjedočimo. Zapamtili smo dobro sve vaše šarene laže, milijarde iz Japana, milijarde od kripto valuta, stotine miliona za Pljevlja, desetine miliona za Budžet od silnih zakona koje niste bili sposobni ni da predložite Skupštinskim odborima. Niste vi povećali penzije a ni uveli socijalne naknade kojima ste se bez imalo stida hvalili u kampanji već ste se tada žestoko protivili amandmanima partija koje su vas natjerale da ih prihvatite pod prijetnjom neizglasavanja Budžeta.

Onog trenutka kada date sebi za pravo da pišete o „koaliciji SNP-a i DPS-a“, prisjetite se da je ulazak u Vladu koja je formirana glasovima DPS-a, SNP uslovio potpisivanjem Temeljnog ugovora, Zakona o popisu i Zakona o nelegalno stečenoj imovini i svoju riječ je SNP kao i uvijek održao! Sjećamo se dobro kako ste pokazali svoju doslednost kada ste kukavički pobjegli iz Patrijaršije bez potpisanog Temeljnog ugovora i kako ste nakon gubitka vlasti na volšeban način odbacili svog političkog oca Zdravka Krivokapića, poput stare krpe, vašeg nekad voljenog Premijera koji vam je dao vlast koju je i SNP za vas osvojio”, kažu iz SNP-a.

Bježanje od pitanja i odgovornosti j, dodaju, glavna karakteristika Evrope sad.

“Kao što sada bježite od problema koje ste ostavili za sobom, dugova koje ste napravili a pripisujete ih drugim političkim subjektima, obećanja koja ste dali o povećanju zarada i penzija bez ikakvih ostvarivih modela za sprovođenje istih, nemarnosti za zdravlje građana Crne Gore u vašem mandatu i obezbeđivanjem sredstava za isto, gdje ste akcenat stavili na lične odnose i pokazali maksimalnu nezainteresovanost za zdravstvenu zaštitu građana CG.

Nije li vas stid što Specijalno državno tužilaštvo istražuje vašeg predsjednika pokreta Milojka Spajića po nekoliko osnova i što je vaš rad Državna revizorska institucija ocijenila sa duplom negativnom ocjenom? Budite jednom brzi da odgovorite na ta pitanja kao što ste spremni da replicirate SNP-u.

Na kraju ostaje nam samo jedno, da vam poželimo puno sreće u ostvarivanju rečenog, jer je to ono što vam je najpotrebnije sada kada treba u praksi u Podgorici da se bavite realizacijom obećanih čuda, pokažite doslednost u radu koju do sada niste imali i poslednje ali ne i najmanje važno jeste da javno manje pokazujete strah od „SNP-a bez cenzusa“, jer ipak ste vi na početku političke karijere i ne smijete dozvoliti sebi da već sada stavljate partiju u nezavidan položaj u očima javnosti”, zaključuju u saopštenju.

Read Previous

Crna Gora – Njemačka: ,,Morača“ čeka novu rapsodiju ,,lavica“

Read Next

Martinović: Pozivam Vladu da razriješi dileme oko Njegoševog dana