09/22/2023

Smijeh i neprimjereni komentari tokom priloga sa komemoracije na Cetinju, menadžment RTCG-a saopštio da će suspendovati odgovorne

Tokom večerašnjeg centralnog Dnevnika Radio televizije Crne Gore (RTCG) došlo je do skandala tokom emitovanja priloga sa komemoracije žrtvama masakra na Cetinju, kada se iz režije Javnog servisa začuo smijeh i neprimjereni komentar. Menadžment RTCG-a, nakon ovog propusta, izvinio se zbog greške i saopštio da je odmah pokrenut postupak protiv odgovornog lica.

Na riječi gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića da je riječ o tragediji kakvu Crna Gora ne pamti, te da je teško prihvatiti da sugrađane, prijatelje, kolege neće više srijetati, čuje se osoba u prilogu Dnevnika koja izgovara “Kunem ti se”, a potom je nastupio smijeh.

Nakon ovog propusta novinarka RTCG-a izvinila se u ime Javnog servisa zbog propusta i saopštila da je porenut postupak protiv odgovornog lica.

“Prilikom emitovanja priloga o komemoraciji na Cetinju došlo je do tehničkog propusta kada se čuo neprimjeren ton iz drugog televizijskog studija. Izvinjavamo se zbog te greške. Iz menadžmenta RTCG-a poručeno je da je odmah pokrenut postupak odgovornog lica”, kazala je novinarka RTCG-a.

Uredništvo i menadžment RTCG-a: Suspenzija zbog greške u Dnevniku

Uredništvo i menadžment RTCG izvinjavaju se crnogorskoj javnosti, a prije svega porodicama žrtava zločina na Cetinju zbog grube greške koja se u Dnevniku 2 dogodila tokom emitovanja priloga o komemorativnoj sjednici u Prijestonici, prenio je portal RTCG.

Tom prilikom se čuo neprimjeren ton iz drugog televizijskog studija.

Menadžment Javnog servisa je odmah pokrenuo postupak utvrđivanja odgovornosti zbog propusta.

Odgovorne osobe biće suspendovane.

Read Previous

Uprava policije ponavlja: Hitno smo reagovali na Cetinju u petak, policajci za tri minuta bili na licu mjesta

Read Next

Kabinet Đukanovića: Pismo Vučićevog saučešća stiglo sa adrese Vladimira Božovića, još jedan čin nepoštovanja institucija CG (FOTO)