12/11/2023

Škrelja: Abazovićevi potezi i poruke iracionalni, sreća je što više nikad neće imati bilo kakvu rukovodeću funkciju u državnoj vlasti

Sreća je što Dritan Abazović više neće imati bilo kakvu rukovodeću funkciju u državnoj vlasti. Jer, sada već postoji isuviše jasnih signala koji ukazuju da su njegovi potezi i poruke potpuno iracionalni. 

Tako neko ko i dalje želi praviti Vladu sa Demokratskim frontom, ko tu stranku konstantno pravda i predstavlja “liberalnom”, danas navodi kako je Crnoj Gori potrebna pomoć NATO i SAD u borbi protiv – ruskog uticaja. Ili treba podsjetiti kako je Abazović, radeći u interesu organizacija koje su relevantne zapadne institucije označile kao ispostavu za širenje ruskog uticaja i destabilizaciju Zapadnog Balkana, bio spreman da obori sopstvenu Vladu, ali i da pribjegne policijskoj represiji nad građanima? 

Da prije svega dva mjeseca čitava Crna Gora nije ispratila Abazovićeve slavodobitne tirade tokom otvaranja auto-puta, pri čemu je često navodio realizaciju tog projekta kao naročito dostignuće, možda i ne bi danas čudilo to što se obrušio na auto-put i Kinu. Nijesmo ljetos čuli baš ništa što Abazović odjednom govori sada – od navoda o “grabežljivom pozajmljivanju infrastrukture” do “auto-puta koji ne vodi nikuda”. 

Posebno je degutantno, ali ne i iznenađujuće, to što Abazović na sve načine želi poniziti svoju državu – jer, iz njegovih tvrdnji, o Crnoj Gori se ne može doznati nijedna lijepa stvar. Zanimljivo je, pak, da Abazović, nabrajajući sve “pošasti” o kojima – kao i uvijek – govori bez ikakvih dokaza, uvijek zaboravlja skandale od onog da je u bezbjednosnom sektoru uhljebio druga koji u karijeri ima nekoliko pokušaja ubistva, do toga da je odlazeći premijer za ozloglašene kriminalne klanove – “brat Abaz”. 

Teško je vjerovati da bilo gdje postoji premijer koji u toj mjeri neutemeljeno napada predsjednika svoje države – no, i to je moguće u Abazovićevom slučaju, jer frustracije čine svoje. 

Vođa drugarske ekskurzije o trošku građana, ipak, uspio je da uđe u istoriju – jer, biće on prvi smijenjeni premijer neke države koji će u tehničkom mandatu govoriti u Ujedinjenim nacijama. Čas poručujući da jedva čeka izbore, čas potpisujući očajničke akte o novoj Vladi – uskoro će postati samo incidentna pojava u političkoj prošlosti. 

Umjesto daljeg elaboriranja, najbolje je citirati ono što je prošle večeri, komentarišući Abazovićeve “ideje” kazao renomirani novinar Ivica Puljić – nikad veću glupost nijesam vidio. 

Bolji komentar na sve što Abazović radi ovih dana – teško da postoji.

Luiđ Škrelja, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Read Previous

Kanađanin o životu u Beogradu: Srbi su kao izmučene životinje u zoo-vrtu

Read Next

Rekordne cijene karata nakon Putinove objave mobilizacije, rasprodati svi letovi iz Rusije