12/10/2023

Sjutra komemoracija povodom smrti Vesne Šofranac

Komemoracija povodom smrti dugogodišnje novinarke i urednice Pobjede i Dnevnih novina Vesne Šofranac biće održana u srijedu, 17. maja, u 12 sati u KIC-u ,,Budo Tomović“ (multimedijalna sala). Organizatori su Pobjeda i Društvo crnogorskih novinara.

Vesna Šofranac bila je novinarka iz samog vrha naše profesije, omiljena koleginica, prva žena glavna urednica u skoro osam decenija Pobjede.

U Pobjedi je počela da radi 1980. godine, a u novinarstvu je prošla sve korake – pisala od gradskih tema do najzahtjevnijih društvenih i političkih priča, analiza i stavova u decenijski turbulentnim crnogorskim izazovima. Talentom i elokvencijom obilježila je sve žanrove, ostavila kvalitetan trag prateći mnoge oblasti, a najviše zdravstvo, školstvo i politiku.

Nakon višedecenijskog prepoznatljivog novinarskog rada, uspješno je obavljala poslove urednika više redakcija, zatim je bila pomoćnica pa zamjenica glavnog i odgovornog urednika Pobjede, dok je za v. d. odgovorne urednice našeg lista izabrana u septembru 2013. godine. Za glavnu i odgovornu urednicu Dnevnih novina izabrana je u junu 2015. godine, a od nedavno je bila u penziji.

Vesna Šofranac rođena je 4. decembra 1957. u Baru, a preminula je 27. aprila 2023. godine u Podgorici.

Read Previous

DPS i partneri danas predaju listu

Read Next

Dogovorena koalicija, na čelu Dejan Vukšić