Simović predśednik Opštine Nikšić

Milutin Simović novi je predśednik Opštine Nikšić. Za Simovića su glasala 23 odbornika lokalnog parlamenta.U lokalnoj Skupštini su odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD).

Predlog Simovića za čelnog čovjeka Opštine, ranije su potpisala 24 odbornika DPS-a i 15 SD-a, ocjenjujući da je dugogodišnjim radom pokazao stručnost i kompentencije, kao i menadžerske sposobnosti koje ga preporučuju za te odgovorne dužnosti.

U predlogu je obrazloženo da je Simović, obavljajući najodgovornije funkcije u državi, pokazao visok stepen tolerancije i empatije prema svim događajima i pojavama u političkom životu Crne Gore.

Izbor predśednika biće jedina tačka dnevnog reda Skupštine, a u skupštinskim materijalima, uz predlog za izbor i biografiju Simovića, dato je uvjerenje da ima prebivalište u Nikšiću od 15. oktobra, kao i potvrda o njegovom biračkom pravu.

Dostavljena je i saglasnost Simovića za obavljanje funkcije predśednika nikšićke Opštine.

Funkciju predśednika nikšićke Opštine, kao vršilac dužnosti do izbora novog, obavlja potpredśednik, Dragan Perović, od 26. oktobra.

Tada je na śednici lokalne Skupštine konstatovan prestanak mandata Veselinu Grboviću, po sili zakona, zbog odlaska u starosnu penziju.

IZVOR:
RTCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code