12/10/2023

Šarkinović : “Kada preuzmemo vlast, posvetićemo se sprovođenju niza mjera i politika usmjerenih na poboljšanje života OSI “

Kandidat za poslanika koalicije Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru Edin Šarkinović kazao je da ta koalicija prepoznaje izazove s kojima se suočavaju građani i osobe sa invaliditetom te da su posvećeni stvaranju inkluzivnijeg društva za sve.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelini:

Pozdravljamo sve građane Crne Gore, a posebno osobe sa invaliditetom (OSI) koje su ključni dio našeg društva. Kao koalicija Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru, prepoznajemo izazove s kojima se suočavaju naši sugrađani sa invaliditetom i posvećeni smo stvaranju inkluzivnijeg društva za sve.

Danas, mnoge osobe sa invaliditetom u našoj zemlji suočavaju se s preprekama u pogledu pristupačnosti, obrazovanja, zapošljavanja, i socijalne inkluzije. Iako su postignuti određeni napori na zakonodavnom nivou da se osigura jednakost i pristupačnost za OSI, često postoje prepreke u praktičnoj implementaciji ovih politika.

Kao koalicija, zalažemo se za promjenu ovog stanja. Vjerujemo da promjene trebaju početi poboljšanjem fizičke pristupačnosti, pružanjem veće podrške za zapošljavanje OSI, unapređenjem pristupa kvalitetnom obrazovanju i promovisanjem veće socijalne inkluzije.

Kada preuzmemo vlast, posvetićemo se sprovođenju niza mjera i politika usmjerenih na poboljšanje života OSI. To uključuje donošenje i sprovođenje zakona koji će poboljšati pristupačnost, obrazovanje, zapošljavanje, i socijalnu inkluziju za OSI. Pružićemo finansijsku i stručnu podršku za OSI i njihove porodice, kako bi im pomogli da postignu veću nezavisnost i kvalitet života.

Takođe, aktivno ćemo sarađivati s zajednicama OSI kako bismo bolje razumjeli njihove potrebe i izazove sa kojima se suočavaju. Kroz različite programe i inicijative, radićemo na promociji socijalne, ekonomske i političke inkluzije OSI. Naše politike i programe pratićemo i ocjenjivati, prilagođavajući se i unapređujući ih na osnovu onoga što smo naučili.

Posvećeni smo izgradnji Crne Gore u kojoj svaki građanin ima pravo i priliku da u potpunosti učestvuje u društvu. S tim u vezi želimo da radimo sa vama stvarajući inkluzivnije društvo za sve.

Zajedno, mi možemo napraviti promjenu.

Edin Šarkinović, poslanički kandidat Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru

Read Previous

Dodik odlikovao Mandića

Read Next

Saobraćajna nesreća u Bijeloj: Poginula Novljanka, pregazio je šleper