11/29/2023

Šarčević: Nijesam imao tremu, znao sam šta me čeka

Dan nakon najvećeg uspjeha u karijeri Mirko Šarčević doputovao je u svoju domovinu. Rodbina, prijatelji, brojni bokseri i sportski radnici oduševljeni velikim uspjehom mladog takmičara Bokserskog kluba Bijelo Polje napravili su lijep doček za novog šampiona Evrope, koji je ponosno sa zlatom u rukama izašao na podgorički aerodrome, što je bio povod za veliki aplauz.

-Ovo je svakako veliki uspjeh za mene, veoma sam zadovoljan. Ovo je veliki podsticaj za dalji rad, treniranje i prelazak u seniorsku kategoriju – rekao je Šarčević novinarima na podgoričkom aerodromu, nakon što je u Jerevanu osvojio jedinu medalju koja mu je nedostajala u mlađim kategorijama. Šarčević je prošle godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Sofiji, u kategoriji do 71 kilogram. U karijeri ima i srebrnu medalju, godinu ranije, sa juniorskog Evropskog prvenstva u Gruziji.

U velikom finalu Evropskog prvenstva za mlade savladao je domaćeg takmičara Agvana Aleksijana.

-Ovo mi je bilo treće uzastopno evropsko prvenstvo, tako da sam znao šta me čeka. Iskren da budem nijesam imao tremu, bio sam psihički spreman za sve izazove – samouvjereno je istakao novi šampion Evrope.

Bokser Bijelog Polja na putu do finala eliminisao je i Luiđija Šalova iz Hrvatske, Njemca Stivena Učena Ndouku i Rusa Ramazana Magomedkanova. U finalu se susreo protiv domaćeg takmičara koji je imao podršku pune dvorane. Ali, naš takmičar pokazao je da je spreman za najveće domete.

-Najteži meč je bio protiv ruskog borca, iako je atmosfera u finalu bila baš dobra. Dan prije meča sam pripremio taktiku i samo sam o tome razmišljao – dodao je Šarčević koji se osvrnuo i na doček.

-Mnogo mi znači. Ovo su ljudi koji me podržavaju i koji su uz mene od početka. Hvala svima koji su došli, ali i koji su bili podrška tokom cijelog šampiona – zaključio je Šarčević.

Read Previous

Počeo da saobraća trajekt „Igalo“

Read Next

Milatović: Ima razlika između Spajića i mene, ali to je demokratija