Saga o jazavcu ili jazavac pred usudom

Piše: Sreten Vujović

Ako  je nakon formiranja tzv. ma(n)jinske vlade neko gajio iluzije da će ova biti drugačija od one „apostolske“, izgleda da se grdno prevario! Jedina razlika je u tome što je prethodna vlada „uraganskom“ brzinom razorila sve što se moglo razoriti, a ovoj novoj-staroj vladi je ostala, izgleda, „fina ruka“! Ono na čemu se Dritanu Abazdoviću mora odati priznanje, jeste da sa par poslanika drži cijelu Crnu Goru za „perčin“! Za „čupanje“ grkljana su zaduženi njegovi policajci! Pretpostavljam, svako ko bi naslijedio „surogat“ vlast, „golim rukama“ morao bi vaditi „uglijeve iz vatre“, pa zato i ne čudi što se DPS nije „pretrgao“ da ponovo zauzme rukovodeće državne pozicije; lakše je većinom poslanika kontrolisati ovakve, nikakve, kakvi jesu, a ako „padnu“ biće „sami pali-sami se ubili“ i pripremati „teren“ za „trimjumfalni“ povratak nakon seveopšteg sunovrata!

Ono što vrijeđa  razum svakog normalnog bića jeste pokušaj novog premijera starog „Srpskog sveta“ da relativizuje  najnoviji skandal u vezi sa  visokopozicioniranim policajcem Kneževićem:,,…afera Knežević ne treba da zasjeni aferu Medenica“, po cijenu „što ako pogine 10 Crnogoraca“, po cijenu da se „spali Cetinje“ i takav akt se nazove „oslobođenjem“!? I tu se ne dovodi u sumnju da bi mogao poginuti neko od Srba!? Sasvim razumljivo, iz prostog razloga što su znali da su demonstranti goloruki! U ovom smislu bi se mogla napraviti prava „antologija“ besmislica „bezglavih hajkača“, sa  hipotetičkim ili  pravim šubarama, ili bez njih, svejedno!

Markantna Abazdovićeva besmislica je i ona „Šta neko priča u kafani i izmišlja, zar ozbiljna država treba tim da se bavi…“  Međutim, nije bezazleno jer već, prije svega, pravosudnim organima šalje „obavehzujuću“ poruku „neko izmišlja“ i time čini isto  ono za što sumnjiče Vesnu Medenicu! Što da radimo i sa  dijelovima policije koji su, po navodima Europola, članovi kriminalnog klana!? Ne kriminalizujte mi policiju, zavapi „Mesija“! Po  njegovoj izvrnutoj „logici“ da je neko uz „kavansku priču“ u nekoj krčmi ubio „deset Crnogoraca“, ozbiljna država ne bi trebala da se bavi time, jer  Bože dragi, sve je to napravljeno u „neozbiljnoj atmosferi“ u kafani!? Da li bi „tamo njihov“ premijer isto kazao da se radi o njegovoj „koži“?
Prestani ponižavati ovaj narod Abazoviću! Nijesi Crnu Goru i  njene građane  našao u nekom institutu za mentalno retardirane osobe!

Mogli bi u ovom stilu nabrajati „bisere“  ulcinjskog „Kazanove“ do śutra, međutim valja sačuvati ovo malo „pretekle“ zdrave pameti; jer uđemo li  u „vodu“, sigurno je da ne možemo ostati „suvi“!

Sjetih se kako je jedan seljak uspio da izdrži deset dana zajedno sa jazavcem u smrdljivoj jazbini! Jednostavno: skinuo je svoje smrdljive opanke, a na vlastiti bazd  je već bio navikao. Abzoviću, ovo me podśeti da je „Đedo“ jednog iz ove „apostolske ekipe“ zvao „Jazavac“!  Svaka analogija sa seljakom je slučajna!