11/29/2023

Ruski avion slučajno ispalio projektil na sopstveni grad, izazvao eksploziju

Ruski ratni avion slučajno je ispalio projektil na grad Belgorod u Rusiji, u blizini granice s Ukrajinom u četvrtak kasno uveče, izazvavši eksploziju i oštetivši zgrade, javila je ruska agencija Tass pozivajući se na Ministarstvo odbrane.

Lokalne vlasti izvestile su o velikoj eksploziji u gradu koji se nalazi odmah preko granice s Ukrajinom. Regionalni guverner rekao je da su dve žene povređene.

„Dok je avion Suhoj Su-34 leteo iznad grada Belgoroda, došlo je do slučajnog pražnjenja oružja“, naveo je Tass objavljujući navode Ministarstva odbrane.

Su-34 je nadzvučni lovac-bombarder. Nije rečeno o kakvom je oružju reč.

Ministarstvo je saopštilo da su neke zgrade oštećene i najavilo da je istraga već u toku, navodi ruska agencija, a prenosi Rojters.

Guverner regiona Belgorod Vjačeslav Gladkov, najavljujući vanrednu situaciju, rekao je na Telegramu da se na jednoj od glavnih ulica nalazi krater veličine 20 metara, ne navodeći što ga je uzrokovalo. Oštećena su četiri automobila i četiri stambene zgrade, dodao je.

Videosnimci s lica mesta pokazuju gomile betona na ulici, nekoliko oštećenih automobila i zgradu s razbijenim prozorima. Na jednom od snimaka vidi se automobil okrenut naopačke na krovu prodavnice.

Region Belgorod je jedan od nekoliko delova južne Rusije gde su mete poput skladišta goriva i municije potresane eksplozijama od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara 2022.

Read Previous

ZBOG POPULIZMA ISPAŠTAJU I NAJUGROŽENIJE KATEGORIJE: Program Evropa sad za osobe sa invaliditetom je Evropa nikad

Read Next

VELIKA NARODNA PROSLAVA DANA NEZAVISNOSTI U NIKŠIĆU