11/29/2023

Rosi: Uvijek je teško igrati protiv Crne Gore, iskusniji su od nas

Nakon tri prijateljska, vrijeme je i za najbitniji međusobni meč Crne Gore i Mađarske – selektor gostujuće selekcije Marko Rosi 24 sata pred utakmicu pod Goricom ističe da su “hrabri sokoli” iskusniji i da je uvijek teško igrati protiv nih.

Crna Gora čeka Mađare u trećoj kvalifikacionoj utakmici za odlazak na šampionat Evrope iduće godine u Njemačkoj. Naš nacionalni tim je dosad pobijedio Bugare 1:0 i izgubio od Srbije 2:0, dok su Mađari nadigrali Bugarsku 3:0.

“Lošije su od nas plasirani na FIFA rang listi, ali to ne mora ništa da znači na terenu. I mi smo pobjeđivali bolje od sebe. Moramo da budemo skromni, poštujemo Crnu Goru, koja ima poznate igrače poput Savića, Jovetića i još mnogo dobrih. Znamo koliko je bitan meč i za nas i za njih. Očekujemo veoma tešku utakmicu”, rekao je selektor Marko Rosi.

Mađarski novinari pitali su Italijana kakvu taktiku planira – sa ili bez klasičnog špica.

“Možemo igrati i sa i bez ,,devetke“. Svi igrači su spremni. Izvešćemo tim sa najviše samopouzdanja. Mnogo puta igrači s klupe mogu da promijene meč, tako da nije bitno samo ko će početi utakmicu, već i ko će ući kao rezerva”, naveo je Rosi.

Italijanski stručnjak ponovio je visoko mišljenje o Crnoj Gori.

“Crna Gora ima iskusniji tim od nas. Fizički su jak tim, s mnogi snažnih igrača u odbrani i veznom redu, kao i u napadu poput Krstovića, Osmajića, i naravno znalaca kakvi su Jovetić, Hakšabanović… Nije lako igrati protiv crne Gore. Znamo to i spremili smo se. Odlučiće detalji. U dobroj smo formi, došli smo da pobijedimo, uz maksimalno poštovanje rivala. Vidjećemo da li će nam Crna Gora to dozvoliti”, naveo je Rosi.

Utakmica Crna Gora – Mađarska u trećem kolu kvalifikacija za EP igra se sjutra u Podgorici od 18 sati.

Obje selekcije imaju tri boda, Mađarska ima utakmicu manje.

izvor: CDM

Read Previous

Spajić: Od septembra neće biti novca za plate, neophodna nova zaduženja

Read Next

Milatović: Zajedništvo, uvažavanje i multikulturalizam su neprikosnoveni temelj crnogorskog društva