11/29/2023

Rekorder brojnih staza: Crnogorski sport tuguje za Nikolom Asanovićem

U teškom saobraćajnom udesu na putu Cetinje-Budva na Obzovici vozeći motocikl smrtno je stradao jedan od najboljih crnogorskih automobilista 28-godišnji Nikola Asanović.

Rekorder brojnih staza u Crnoj Gori i regionu, višestruki državni šampion i osvajač trofeja na evropskim takmičenjima na tragičan način okončao je svoj mladi život. Prekinuta je sjajna karijera izvanrednog vozača i sportiste koji je bio posebno omiljen u automobilističkim krugovima.

Plijenio je Nikola blistavima izdanjima i na brdskim i na kružnim stazama i bio pravi nasljednik svog oca Gorana i starijeg brata Miloša, koji su prije njega osvajali titule šampiona na domaćim i medjunarodnim takmičenjima. Nikola je višestruki prvak Crne Gore i rekorder više staza.

Prije petnaestak dana postavio je rekord pljevaljske staze na kojoj je održana trka za šampionat Centralno evropske zone, a sedmicu ranije postao je rekorder trke u Cazinu, koja se takodje vozila za prvenstvo CEZ-a. Pripremao je motor svog prototipa Norma za predstojeće trke u Buzetu, Šavniku i Dubrovniku. Nažalost veliki sportsmen, mladi velemajstor sportske vožnje, uvijek korektni i nasmijani Nikola neće juriti nove bodove i rekorde.

Talentovani i super brzi Nikola Asanović promijenio je više klubova. Počeo je karijeru u klubu Crmnica 2015. za volanom Pežoa 106, zatim je vozio za Podgorica Rejsing tim. Bio je šampion Crne Gore sa Hondom Sivik 2018. a potom prvi u klasii u kategorji 2 2021. U tekućoj sezoni vozio je za pljevaljski AP Sport klub i bio lider svoje klase u šampionatu CEZ-a.

“Tragedija, užas, ogromna nesreća za porodicu Asanović, za sve ljubitelje sporta, poklonike automobilizma i za naš klub u koji je uložio sebe. Ne znam što da kažem, njegovim odlaskom otišao je i dio nas”, tužan je predsjednik AMSK AP Sport Mirhad Plakalo.

Odlazak Nikole Asanovića nenadoknadiv je gubitak za porodicu, prijatelje iz svih krajeva bivše velike države, crnogorski sport i automobilizam kome je za kratko vrijeme veoma mnogo dao. Crnogorski automobilizam zavijen je u crno. Tuguju za njim sportski vozači i brojni navijači koje je Nikola samo jednom iznevjerio.

Izvor: RTCG

Read Previous

U Luci Bar zaplijenjen duvan vrijedan nekoliko miliona eura

Read Next

Raković predlaže unitarnu Srbiju – od Dunava do mora