12/11/2023

Razotkriven tajni Putinov bunker; Zelenski stiže u Japan

450. je dan ruske invazije na Ukrajinu.

Zelenski putuje u Japan

Japansko ministarstvo vanjskih poslova juče je saopštilo da će Zelenski virtualno učestvovati na samitu G7, nakon što ga je ranije ove godine pozvao japanski premijer Fumio Kishida, no sada CNN objavljuje da će ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski lično  otputovati u Japan i prisustvovati samitu.

Razotkriven tajni crnomorski bunker Vladimira Putina

Ovaj kompleks od 58.000 kvadratnih metara, vrijedan milijardu dolara, smješten na litici s pogledom na Crno more, ima svaki luksuz koji jedan autokrata može poželjeti. Kako je otkrila istraga Alekseja Navalnog, palata ima vlastitu crkvu, vinski podrum i kasino.

No, uprkos svom tom kneževskom luksuzu i dobrani kao da se radi o dvorcu, čini se da su graditelji palate zanemarili jedan ključni detalj. Nisu uspjeli sakriti planove koji pokazuju dva kompleksna tunela koji prolaze ispod palate – planove za koje bi se svaki državni sigurnosni aparat svim silama borio da ih sačuva u tajnosti.

Podzemni kompleks ispod Putinove palate sastoji se od dva odvojena tunela povezana liftom koji se spušta otprilike 50 metara ispod površine. Arhitektonski planovi pokazuju da su tuneli obloženi debelim betonom i snabdjeveni dovoljnom količinom svježe vode, ventilacijom i dugačkim kablovima za podršku VIP putnicima danima ili sedmicama. Stručnjak koji je pregledao planove tunela vidio je znakove Putinove opsjednutosti opstankom u vrijeme kada su drugi moćnici padali.

FOTO: TWITTER

Read Previous

Čestitka građanima: Neka nam slavna prošlost bude putokaz i obaveza da čuvamo našu veličanstvenu državu i njenu vječnost

Read Next

Danas do 26 stepeni