12/08/2023

Radunović: Donesite 32 potpisa, pa zovite NSD za sto

Ako inicijatori sastanka stare parlamentarne većine ne izađu pred nas sa 32 potpisa, na razrađenoj i pisanoj inicijativi o ciljevima i strukturi Vlade, Nova srpska demokratija će smatrati da se fingira dijalog i da je to magla inicijativa, klasičan bleferski potez, neozbiljan politički pamflet, poručio je poslanik Demokratskog fronta i Nove sprske demokratije Slaven Radunović.

– Demokratski front je uložio ogromnu energiju i najbolje namjere u pronalaženje rešenja i stvaranje ambijenta za formiranje vlade od pobjednika izbora 30. avgusta 2020. godine. I kada je Demokratska partija socijalista rušila 42. vladu i kada je DPS rušio 43. vladu – naveo je Radunović na svom Facebook profilu.

Umorni su, kaže, od pregovaranja sa političarima koji nisu sposobni da se izdignu iznad partijskog interesa i da sagledaju širi društveni aspekt, a posebno da se izbore sa sopstvenom sujetom.

– Ali, kao najistrajniji borci protiv DPS-a i “vrijednosti” koje je uspostavio tokom svoje višedecenijske vladavine u Crnoj Gori, mi, naravno ostajemo otvoreni za svaki vid saradnje sa kolegama sa pobjedničkih lista na prošlim izborima, ali ovaj put uz jedan preduslov, makar što se tiče Nove srpske demokratije: Ako inicijatori sastanka stare parlamentarne većine ne izađu pred nas sa 32 potpisa, na razrađenoj i pisanoj inicijativi o ciljevima i strukturi Vlade, Nova srpska demokratija će smatrati da se fingira dijalog i da je to magla Inicijativa, klasičan bleferski potez, neozbiljan politički pamflet… Poznato zvuči, zar ne – naveo je Radunović.

Read Previous

Komersant: Abazović ignorisao upozorenja ambasadora, forsirao ugovor, a ne EU put

Read Next

SNP: Prijeti realna opasnost da neka nova vlada poništi Temeljni ugovor