05/30/2023

Radulović: Medijski rat protiv Crne Gore nije od juče

Medijski rat koji Srbija protiv Crne Gori vodi u službi politike nije od juče. Zajedničko djelovanje zvaničnih i nezvaničih struktura moći u Beogradu redovno je ponašanje u posljednih 30 godina, kazao je predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović.

On je istakao da su sada u igri različiti interesi.

– Jedan dio crnogorske opozicije ima interes da vlast prinudi na ponovno oprobavanje u tehničkoj vladi, a SPC se zakonu suprostavlja iz malo drugačijih razloga. Oni su naučili da posluju i obavljaju svoje velike biznise bez ikakve kontrole i poreza, a kapital ima nezgodnu osobinu, a to je da teži da sačuva okolnosti u kojima je nastao. Dakle, ništa iznenađujuće. Medijski timovi posebno zaduženi za rad protiv Crne Gore postojali su i za vrijeme drugih vlasti. Radili su i tokom referenduma vrlo uspješno, ali na njihovu žalost bez efekata koje su priželjkivali – rekao je Radulović za Televiziju Crne Gore.

Komentator hrvatskog Jutarnjeg lista Vlado Vurušić smatra da nije iznenađenje ni to što Srbija voli atmosferu ugroženosti i ciklični sukob sa susjedima

Sa Hrvatskom, BiH i Sjevernom Makedonijom sada, i konstatnom problemu sa Kosovom. I to je našto što Aleksandra Vučića održava u političkom životu. Ne treba zaboraviti da je on i cijela trenutna srpska politička vladajuća elita trenutna izašla je iz šinjela Slobodana Miloševića. Ljudi koji su bili ratni dio mašinerije 90-ih – ističe Vurušić za TVCG.

Prema njegovim riječima, Srbiju najviše boli crnogorska nezavisnost, a Rusiju ulazak Crne Gore u NATO.

Zato im je Crna Gora zajednička meta. Tu vidimo iz onih da je Crna Gora srpska Sparta, da je Njegoš bio Srbin i da je crnogorsku naciju izmislio Tito, upravo Tito da naudi Srbima i razbije srpski nacionalni korpus. Politika “Velike Srbije” je zapravo potpuno mrtva i potpuno postaje irelevantna, a time i Srbija gubi na značaju – smatra Vurušić.

On navodi da je u Crnoj Gori konačno pokopana ideja o “Velikoj Srbiji”, te da je donesen najznačajniji državotnorni akt od proglašenja nezavisnosti 2006. godine. Zakonom se ispravlja, kako zaključuje, velika istorijska nepravda nanesena Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Read Previous

Boing ostao bez titule najvećeg proizvođača aviona

Read Next

Opozicija bojkotovala parlament sa različitim stepenom uspjeha

Most Popular