12/10/2023

PzP na izborima pod sloganom Prvo Crna Gora – reforme za spas države, Medojević nosilac liste

Pokret za promjene (PzP) nastupiće samostalno na izborima 11. juna, pod sloganom: Prvo Crna Gora – reforme za spas zemlje, poručuju iz ovog političkog subjekta.

To je, kako navode, jednoglasna odluka Predsjedništva, na sjednici koja je danas održana u Podgorici. Nosilac liste je predsjednik PZP-a Nebojša Medojević.

”Reforme su osnovna misija Pokreta za promjene. Pripremili smo program koji u fokusu ima ekonomski model koji obezbjeđuje dugoročni održivi rast i efikasno korišćenja prirodnih resursa i ljudskog kapitala. Posvetićemo se potrebama socijalno ugroženih građana, izlasku iz siromaštva i podizanju životnog standarda svih građana”, istakao je Medojević.

On je takođe kazao da je Program reformi PzP-a superioran i da do sada nije dovoljno promovisan zbog toga što se prednost davala pomiriteljskoj politici Demokratskog fronta.

„Očekujemo da će građani lako prepoznati da je Pokret za promjene jedina stranka koja može demontirati bivši režim i sprovesti reforme koje će rezultirati hapšenjem lopova i vraćanjem opljačkanje imovine građanima i državi“, kazao je na Predsjedništvu, između ostalog Medojević.

Pored Medojevića na listi su i prof. dr Branko Radulović i dr Branka Bošnjak, koji će, najavljuju iz PzP-a, odmah po formiranju nove 44. Vlade podnijeti ostavke na poslaničkim funkcijama i tako prepustiti šansu mladima.

“Ono na čemu insistiraju u ovom političkom subjektu jeste potreba dodatnog podmlađivanja i širenja kadrovske liste PZP-a, pa se tako na listi nalaze: Boban StanišićMilo PopovićValentina DabovićNina Aida KurpejovićRatko ĐurišićAleksandar LekićMarija Marsenić i veliki broj novih i kvalitetnih kandidata”, navode iz te partije.

Na kraju iz Pokreta za promjene poručuju da će u najkraćem roku predstaviti građanima svoj izborni program koji će se baviti “konkretnim rješenjima neophodnim za goruće probleme crnogorskog društva”.

Read Previous

OGLASIO SE MEDOJEVIĆ, EVO ŠTA JE KAZAO!

Read Next

Katastrofalna partija Budućnosti, “plavi” razbijeni od Zvezde u prvom meču polufinala