Putinu se trese ruka: U kakvom je zdravstvenom stanju

Ruski predsjednik Vladimir Putin snimljen je kako se pridržava za stolicu dok se rukuje. Ovaj video je snimljen prije dva mjeseca i iako javnosti nije poznato da se išta ozbiljnije dešava sa zdravljem ruskog lidera, ovaj snimak doprinosi već brojnim spekulacijama da zdravstveno stanje predsjednika Rusije nije dobro.

Na snimku koji je nastao 18. februara, neposredno prije početka njegove invazije na Ukrajinu, vidi se kako u Kremlju dočekuje svog kolegu bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

O ruskom predsjedniku kruže brojne priče o narušenom zdravlju posljednjih mjeseci, a podstaknute su snimcima njegovog naduvenog lica, pognutog držanja, i stalnog pridržavanja za stvari u njegovoj blizini.

Na snimku iz februara, vidi se kako Putin stoji i dočekuje Lukašenka dok ruka počinje snažno da mu se trese. On je povlači uz svoje tijelo u pokušaju da smiri ruku. Međutim u tome ne uspijeva, ali kreće ka Lukašenku i zamalo se spotakne.

Kasnije se vidi kako Putin sjedi na stolici i ne može da miruje pa se stalno vrpoljli i lupka nogama. Klip koji se pojavio pokrenuo je ponovo glasine o Putinovom zdravlju i potencijalnoj bolesti. O ruskom predsjedniku su već kružile glasine da se bori sa Parkinsonovom bolešću, demencijom ili rakom.