03/27/2023

Putem žiro računa Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori moguće uplatiti novac za pomoć narodima Turske i Sirije

epa

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori saopštio je da će omogućiti da se narodima Turske i Sirije pomogne u novcu putem njihovog žiro računa.

“Prirodne nepogode, nesreće i iskušenja uvijek probude u čovječanstvu osjećaj čovječnosti. Znamo da za saniranje posljedica stravičnog zemljotresa u danima koji predstoje, potrebno je mnogo energije, resursa i dobre volje. Dokazana darežljivost i humanost turskog naroda i države stigla je u mnoge krajeve svijeta, pa i do nas”, naveli su u saopštenju..

Pokušajmo, dodaju, da makar dio tog dobročinstva uzvratimo.

“Baš zato što će u saniranju trajnih posljedica zemljotresa biti potrebno dosta novca, omogućićemo da se narodima Turske i Sirije pomogne u novcu putem žiro računa Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori i džumanskih sergija”, pojasniili su iz Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Pozvali su sve imame na terenu, da u svim džamijama u Crnoj Gori, u petak 10. februara. 2023. godine nakon džuma namaza organizuju sergije za pomoć turskom i sirijskom narodu.

“Broj žiro računa za uplate: 510-1076-13. Crnogorska komercijalna banka – Sa naznakom: Za narod Turske i Sirije”, naveo je on.

Instrukcije za uplate iz inostranstva su na fotografiji.

Read Previous

ĐUKANOVIĆ: Zeta je kroz vjekove branila, čuvala i njegovala suštinsko biće savremene Crne Gore

Read Next

Više od 11000 mrtvih, vrijeme sve opasnije