12/11/2023

Protesti protiv Vučića sve masovniji

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” zahvalili su policiji jer se tokom tog skupa održanog 8. maja ponašala po zakonu i pozvali pripadnike policije da se tako ponašaju i tokom protesta najavljenog za petak.

„Pozivamo policiju da ne upotrebljava silu protiv građana koji žele Srbiju bez nasilja i da ne strahuju za živote svoje djece kada ih pošalju u školu“, naveli su organizatori protesta u saopštenju.

Policajce podsjećaju da i oni imaju svoje porodice i žive u Srbiji, a da se ljudi koji se okupljaju na protestima bore za bezbjednost i sigurnost i njih i njihovih porodica, javlja N1.

„Skup građana ‘Srbija protiv nasilja’, koji će biti održan sjutra u 18 sati ispred Skupštine Srbije, biće takođe miran i nenasilan i očekujemo od policije da se u skladu s tim i ponaša“, poručili su organizatori.

MUP Srbije je prethodno obavijestio organizatore da je blokada autoputa i mosta Gazela zabranjena i podleže prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti i da će pripadnici policije u skladu s tim i reagovati.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je ranije danas da će učesnici protesta u petak na dva sata blokirati most Gazela.

Read Previous

Ambasador SAD pri OEBS-u: Pažljivo ćemo pratiti izbore u Crnoj Gori zbog mogućeg spoljnog uticaja

Read Next

CPC bira novog poglavara, Mihailo se povlači?