12/11/2023

Protest ispred Ministarstva prosvjete: Želimo društvo znanja, a ne društvo u kojem se toleriše prepisivanje

Prosvjetni radnici okupljeni u strukovnim udruženjima i nevladine organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava, posebno djece, mladih i roditelja, organizovali su ispred Ministarstva prosvjete protest zbog ovogodišnjeg postupka ocjenjivanja i vrednovanja maturskog ispita za gimnazije i stručne škole.

Kristina Mihailović iz Udruženja Roditelji pozvala je sa protesta nadležne institucije da ispitaju odgovornost povodom ovog slučaja. 

“Tražimo da se spriječi da se nešto slično ponovi. Želimo društvo znanja, a ne društvo u kojem se toleriše prepisivanje”, poručila je Mihailović.

Direktor budvanske Srednje mješovite škole “Danilo Kiš” Krsto Vuković kazao je želi da sazna ko su članovi u novim komisijama koji su se usudili da uzmu testove u svoje ruke. 

“Čime su ubijedili te ljude da imaju tako nekolegijalan odnos prema ljudima koji su ga profesionalno obavili, koji nijesu dozvolili da padne mrlja…”, rekao je Vuković poručivši da niko iz te škole neće više učestvovati kao test administratori.

“Pozivam sve građane da se etika prenosi primjerima, da nemamo sa najviših nivoa u državi da ljudi imaju najznačajnije pozicije a imaju završenu srednju školu”, kazao je on.  

Nakon toga, Olivera Leković ispred Prosvjetne zajednice, pozvala je i ostale škole da se bojkotuje svaki poziv na test administratore. 

izvor: AntenaM

Read Previous

Cetinjanka osumnjičena da je izvršila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Read Next

Radulović: Crna Goira ima kvalitet da se suprostavi Mađarima