12/11/2023

Protest blokirao Beograd, šatori na Gazeli, organizatori ostaju na ulici do ispunjenja zahtjeva (NOVI VIDEO)

Treći protest “Srbija protiv nasilja” koji je počeo u 18 sati i okupio mnogo više učesnika nego prethodna dva – trajaće tokom cijele noći.  

Građani su raspoređeni od mosta Gazela do “Štark arene”, a na dijelu autoputa je postavljeno i nekoliko šatora za kampovanje, baštenskih stolica, kao i najloni i podmetači na kojima okupljeni sjede, javljaju srpski mediji. 

Desetine hiljada građana koje su na poziv opozicije krenule u protestnu šetnju sa platoa ispred Doma Narodne skupštine Srbije, stiglo je Ulicom Kneza Miloša do mosta Gazela i međunarodnog autoputa i potpuno ga blokiralo sve do Arene.

 Kako javljaju srpski mediji, nakon poziva kopredsednika stranke Zajedno i poslanika Demokratske stranke (DS) Srđana Milivojevića da građani ostanu na Gazeli sve do ispunjenja svih zahteva, neki od demonstranata su izvukli šatore koji su razvili na auto-putu i planiraju tamo da provedu noć.

Demonstranti su nekoliko sati ranije stigli do mosta Gazela, a blokiran je i Brankov most. Saobraćaj na dijelu autoputa je obustavljen. Glavni zahtjevi protesta koji je počeo ispred Skupštine Srbije  su ostavke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ministara policije i obrazovanja, šefa BIA. Pogledajte snimake:

Read Previous

Saradnja Matice crnogorske i CG manjine u Albaniji

Read Next

Rusija zabranila ulazak u zemlju za 500 državljana SAD-a; Danska će obučavati ukrajinske pilote za F-16 avione