12/08/2023

Prijava protiv doktora zbog smrti pacijenta: Vrhovno tužilastvo vratilo predmet Višem, traži novo vještačenje, saslušanje doktorke

Vrhovno državno tužilastvo vratilo je Višem državnom tužilaštvu u Podgorici spise predmeta krivične prijave koju je Tijana Marković iz Podgorice podnijela protiv načelnika odjeljenja pulmologije Kliničkog centra Crne Gore Vladimira Jovanovića i doktorica u ovoj zdravstvenoj ustanovi Irene Šubarić i Danijele Stojanović zbog, kako tvrdi, nesavjesnog liječenja koje je dovelo do smrti njenog oca.

Predmet je ranije dodijeljen tužiteljki Ani Radović, koja je inicijalno odbacila krivičnu prijavu protiv doktora, zbog čega se Tijana Marković žalila Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Prvobitnim vještačenjem vještaci nijesu uvrdili nesavjestan rad doktora. Međutim Vrhovno tužilaštvo je usvojilo pritužbu Marković i slučaj vratilo na ponovni izviđaj u kom će se saslušati i okrivljena Irena Šubarić i izvršiti novo vještačenje Medicinskog fakulteta.

“Postupajući po pritužbi oštećene T.M. Vrhovno državno tužilaštvo vratilo je predmet Višem državnom tužilaštvu u Podgorici kako bi se odredilo novo sudsko medicinsko vještačenje po novoj komisiji vještaka, te obavilo saslušanje jednog od prijavljenih u slučaju da bude dostupna državnim organima”, kazala je za CdM portparolka Višeg tužilaštva i državna tužiteljka Lepa Medenica.

Postupajući po nalozima Vrhovnog državnog tužilaštva, poziv je upućen Ireni Šubarić i on prvobitno nije uručen, pa je ponovni poziv upućen na drugu adresu za saslušanje koje će se obaviti u narednom periodu.

“Nakon saslušanja, po nalogu VDT-a, ovo tužilastvo će donijeti naredbu za novo vještačenje”, navodi Medenica.

Read Previous

CG danas obilježava Dan ekološke države

Read Next

Blažić: Krajnje je neozbiljno i neodgovorno mandatara verbalno predlagati