09/30/2023

Predsjednik Đukanović čestitao Dan Opštine Bijelo Polje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 3. januara – Dana Opštine Bijelo Polje, predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine  Abazu Dizdareviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima Bijelog Polja uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Vaš 75-godišnji jubilej je i dan konačnog oslobođenja cijele Crne Gore od fašizma, herojske pobjede nad okupatorima i domaćim kolaboracionistima izvojevane kroz NOB, u kojoj je obnovljeno ime crnogorsko, i udareni državni i nacionalni temelji za ravnopravnost Crne Gore u socijalističkoj jugoslovenskoj zajednici. Bjelopoljski kraj ima u tome svoje istorijsko mjesto i ulogu. Kao što je, uz sve ostalo, multietničkim skladom, multikulturalizmom i multikonfesionalnošću, dao značajan doprinos obnovi državnosti Crne Gore, i njenom ukupnom napretku, na putu do članstva u NATO, i u pregovaračkom procesu sa EU. 

Bijelo Polje postaje grad stabilnog i dinamičnog razvoja, što je siguran put za podizanje društvenog standarda i kvalitetniji i bolji život njegovih građana. Vjerujem da će to biti dodatni motiv za lokalnu samoupravu da u saradnji s Vladom i drugim državnim organima, još odlučnije nastavi s korišćenjem zavidnih prirodnih, privrednih i ljudskih potencijala u tom cilju“.

Read Previous

Predsjednik Đukanović uputio telegram povodom smrti predsjednika opštine Šavnik Mijomira Vujačića

Read Next

MVP osudilo nasrtaje na crnogorsku zastavu i Ambasadu, Darmanović pozvao Božovića na razgovor