12/08/2023

Postizborne političke okolnosti ni po čemu nijesu obećavajuće

Postizborne političke okolnosti ni po čemu nijesu obećavajuće, ocijenili su predsjednik Savjeta i izvršni koordinator GI 21. maj Miodrag Živković i Rade Bojović.

“PES i njegov lider djeluju dezorijentisano i nedoraslo. Maglovite poruke o vladinoj koaliciji su infantilne, vrijednosno degutantne i bez održive principijelnosti. Utisak je još i gori kada se osvrnemo na tzv. ekonomski program čiji obrisi ne mogu izdržati ni najprostiji logički test”, ističu oni.

Prema njuhovim riječima, s druge strane, stvari se dodatno pogoršavaju kada u postizborne igre uključimo ostatke dosadašnje antievropske parlamentarne većine, zakulisne aktivnosti velikosrpskih popova, Vučićeve pione iz bivšeg DFa, kao i njemu servilne namještenike poput Abazovića i Milatovića.

“Očigledno je da presudni politički akteri mogu samo da osnaže postizbornu krizu. Kada ovome dodamo i njihove retrogradne, hibridne i inferiorne političke stavove onda je izvjesno da samo naivni i nedoučeni mogu vjerovati u skori oporavak zgnječene crnogorske države, ekonomski napredak, sistemske reforme ili ubrzanu evropeizaciju društva”, zaključuju oni.

Read Previous

Senatorka SAD-a: Nadamo se da možemo da nastavimo da podržavamo Crnu Goru na njenom putu ka punoj integraciji sa Zapadom

Read Next

Borančić: Suludim projektima nastavljaju da varaju građane