05/30/2023

Poslanički klub DF-a donira 10.000 eura

Poslanički klub Demokratskog fronta će od svojih zarada uplatiti 10.000 eura kao pomoć pri kupovini zaštitne opreme neophodne građanima u borbi protiv pandemije Korona virusa Kovid 19.

DF će, takođe, pokrenuti inicijativu na Kolegijumu Skupštine da se kompletan fond sredstava Skupštine od kazni koje su protivustavno naplaćene poslanicima DF u prethodnom periodu , uplati za nabavku medicinskih sredstava i opreme potrebne za aktuelni trenutak. O kolikim se sredstivama radi, najbolje svjedoči podatak da je samo jednom poslaniku Milanu Kneževiću, na ime neisplaćivanja plata i naplate kazni, oteto gotovo pet hiljada eura”, saopštili su oni.

DF još jednom poziva vladajuće stranke da se sve neophodne mjere usklade sa Ustavom , jer je, smatraju oni, neprihvatljivo da se uvode mjere koje ozbiljno ograničavaju ljudska prava, otvaraju prostor za zloupotrebe i selektivno, netransparetno postupanje , na osnovu uredbi, odluka, naredbi, bez jasnih kriterijuma i kontrole.

Ako Vlada masovno koristi mjere koje se uvode u uslovima vanrednog stanja, onda isto treba proglasiti u skladu sa Ustavom. Zato pozivamo Vladu da obezbjedi adekvatne mjere koje će zaštiti ljude od ekonomskih posledica vanrednog stanja, zabraniti davanje otkaza , obezbjediti redovno snabdjevanje hranom i osnovnim životnim namirnicama ljudi u teškoj materijalnoj situaciji, i pod hitno opremiti bolnice neophodnim medicinskim sredstvima i opremom”, apeluju oni.

CDM.ME

Read Previous

Funkcioneri SD doniraju pola plate

Read Next

Od koronavirusa preminulo 11.888 osoba, izliječeno 93.587

One Comment

  • Oni da doniraju nekome nesto

Comments are closed.

Most Popular