10/22/2020

Popović o Krivokapiću: Velikosrpski svet nam je veoma blizu

Mandatar Zdravko Krivokapić, ponovo je uzburkao strasti na domaćoj sceni nakon što je o Crnoj Gori govorio kao o “srpskoj državi”.

Više nema govora o ekspertskoj vladi, ne pominje mandatar kako će se riješiti problem sa nedostatkom novca u državnoj kasi, hoće li biti novca za plate i penzije.

Umjesto konkretnih rješenja, mandatar ima neke druge teme o kojima priča kada “gostuje u srpskim medijima”.

“Najbolji stav je onaj koji je imao kralj Nikola, da su to dva kralja koji žive u dvije srpske države. Postoji izuzetna povezanost i u bratstvu, i u sestrinstvu i u kumstvu, koja daju nadu da možemo zajednički da dođemo do mnogo dobrih rješenja u kome ćemo kroz prirodno uvažavanje naći mjeru dobrote za sve”, rekao je Krivokapić na TV Prva.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović za CdM kaže da je ovo još jedna u moru nesrećnih izjava mandatara Krivokapića, kojima je ranije doveo u pitanje građansku i antifašističku Crnu Goru, sada i suverenitet i integritet države, čiji bi premijer trebalo da postane i na mala vrata poništava Crnu Goru i njeno postojanje.

“Nažalost, svjesni smo da ukoliko se izabere Vlada na čelu sa Krivokapićem, više ništa nije u našim rukama. Crnu Goru čekaju teška iskušenja, prevashodno planirani popis stanovništva iduće godine a onda nam je “velikosrpski svet” veoma blizu. Naravno, tada trojnom paktu neće ni biti potrebna Abazovićeva poslanička grupacija”, ističe u izjavi za CdM Popović.

Krivokapić već uveliko je prepoznat po gotovo skandaloznim izjavama. Jedna od njih je svakako da ne treba slaviti 9. maj nego 23. i 24. septembar jer se desila nova pobjeda, govoreći o pobjedi opozicije, odnosno trojnih koalicija koje su formirale vlast.

IZVOR:
CDM.ME