12/10/2023

Policajac povrijeđen prilikom privođenja, hospitalizovan u Risnu

Policajac Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, Balša Vemić sprovodeći uhapšenu osobu zadobio je teške tjelesne povrede, vršeći službenu dužnost. Njega je osumnjičeni fizički napao prilikom pokušaja bjekstva, kojom prilikom je Vemić zadobio teške tjelesne povrede padom sa potpornog zida, u vidu naprsnuća kuka i kičmenog stuba.

On je hospitalizovan u Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“ – Risan.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, hercegnovska policija je, 19. juna, postupajući po prijavi za porodično nasilje uhapsila V.R. državljanina Ruske Federacije, koji je počinio prekršaj iz Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

„On je u alkoholisanom stanju svojoj majci upućivao prijeteće riječi, pri tom držeći šarafciger u ruci. Prilikom lišenja slobode kod V.R. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,96 g/kg.“, saopšteno je iz Uprave policije.

V.R. je u službenim prostorijama, nakon  hapšenja zbog izvršenog prekršaja, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, na način što je fizički napao dva policijska službenika.

„Juče su službenici Uprave policije osumnjičenog sproveli državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji mu je odredio zadržavanje zbog pomenutog krivičnog djela. V.R. je, prilikom sprovođenja iz zgrade tužilaštva do motornog vozila, pokušao da se udalji sa lica mjesta, kojom prilikom je fizički napao policijskog službenika Vemića. Brzom reakcijom policije spriječeno je bjekstvo ovog lica“, saopšteno je iz Uprave poicije.

Osumnjičeni je, kako je saopšteno, prilikom pada zadobio povredu skočnog zgloba, nakon čega mu je ukazana ljekarska pomoć.

„Nažalost ovo nije prvi, niti jedini slučaj gdje policijski službenici radeći časno i profesionalno svoj posao doživljavaju, ne samo neprijatnosti, već se događa da budu napadnuti, povrijeđeni, a nažalost zabilježeni su i slučajevi gdje su policijski službenici gubili živote na dužnosti. Pripadnici Uprave policije, radeći svoj posao, prvenstveno da bi sačuvali bezbjednost građana i njihove živote, se svakodnevno suočavaju sa raznim izazovima i rizikuju svoje živote, te je tako u ovom slučaju službenik Vemić zadobio teške povrede koje će mu ostaviti trajne zdravstvene posledice“, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

Izvor: RTCG

Foto: Ilustracija

Read Previous

Marović: Učešće koalicije ZBCG u Vladi nije dobrodošlo

Read Next

Vuksanović: Koalicija ZBCG nam nije prihvatljiv partner u Vladi, DPS bi donio stabilnost o kojoj govorimo