12/08/2023

Počeo sastanak bivše parlamentarne većine, prisutne i Demokrate

Sastanak predstavnika partija parlamentarne većine uspostavljene nakon izbora 2020. godine počeo je uoči zasijedanja Skupštine.

Sastanak se održava na osnovu poziva koji je uputio jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić sa ciljem dogovora o formiranju tehničke vlade koju bi činili stari konstituenti i koja bi pripremila vanredne parlamentarne izbore.

Sastanku pored Mandića prisustvuje i Milan Knežević (DNP), Maksim Vučinić (Radnička partija), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Goran Danilović (UCG), Miodrag Lekić (Demos=, Branko Radulović (PzP), Vladimir Joković (SNP).

Tu su i predstavnici Demokrata Momo Koprivica, Zdenka Popović, Dragan Krapović i Danilo Šaranović, kao i dva predstavnika GP URA, Zoran Mikić i Mileta Radovanić.

Od ishoda tog sastanka zavisiće rasplet političke krize koja je uslijedila nakon pada vlade premijera Dritana Abazovića. Nakon sastanka biće održano zasijedanje Skupštine na kojoj bi trebalo da bude raspravljano o inicijativi za smjenu predsjednice Skupštine ukoliko ne bude povučena.

Read Previous

Policija rasvijetlila ubistvo Šakovića, osumnjičeni u bjekstvu

Read Next

ABAZOVIĆ: Očekujem da CG uskoro postane članica OB!