11/30/2023

POČELO JE: Medojević: Glas za Spajića je glas za narko kartele i švercere cigareta

Glas za Evropu Sad i Spajića je glas za narko kartele i švercere cigareta koji u njemu vide naslednika Đukanovića koji će zaštiti njihove interese u Crnoj Gori, poručio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

Ozbiljne bezbjednosne agencije, po njegovim riječima, već godinama “trgovinu kriptovalutama tretiraju kao jedan od ključnih mehanizama za pranje novca od organizovanog kriminala, a posebno od šverca narkotika i cigareta”.

“Zbog anonimnosti učesnika u prometu, predstavljaju veliki rizik za pranie novca od kriminala i finansiranje terorizma. Spajić je i kao ministar finansija pokazivao sklonost ka kriminalu i korupciji i ne čudi da je jedan od ključnih elemenata programa Evropa Sad 2 i prevare i pranje prljavog novca mafije preko kriptovaluta”, pojasnio je Medojević.

Crna Gora, smatra on, već ima “skandalozni” imidž države kojom, kaže, “vlada mafija i čije institucije su stavljene u službu zaštite kriminalnih aktivnosti najvećih svjetskih narkokartela i švercera cigareta”.

“Trebaće mnogo truda i rafikalnih reformi da povratimo reputaciju Crne Gore kao pravne države koja garantuje sigurnost regularnim investitorima i sprečava ove problematične prevarantske i kriminalne prakse koje uporno promoviše gazda Jezda iz Singapura”, napisao je lider PzP-a u objavi na Facebook-u.

Opominje da postoje indicije da su pojedini “bjegunci” dobili crnogorske pasoše.

“Postoje ozbiljne indicije da su neki prevaranti sa kriptovalutama, inače bjegunci od pravosudnih organa drugih zemalja već dobili crnogorske pasoše i sigurnost od progona i da je Spajić u velikoj mjeri učestvovao u tim malverzacijama i da finansiraju političke kampanje Spajića”, istakao je on.

Navodi da ima “već neka imena” ukoliko je Novović zainteresovan.

“Stojim mu na raspolaganju da svoja saznanja podijelim sa SDT. Evo za početak George Cottrell!!! Stop mafiji!!! Crna Gora jes’ pokradena, ali će biti časna i poštena!!! Samo jako”, zaključio je Medojević.

Read Previous

Ivanović: Sa DPS-om nećemo, sa NSD i DNP možemo razgovarati

Read Next

Abazović: Kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži dobio saglasnost na projekat, gradnja počinje nakon glavne turističke sezone