12/08/2023

Piperović: Na skandaloznoj sjednici Odbora izvršen neviđeni presing na SDT da se te večeri ili sjutra uhapsi Zoran Lazović

Advokat Zoran Piperović poručio je da sjednica Odbora za politički sistem i pravosuđe bila skandalozna, te da je na Specijalno državno tužilaštvo (SDT) izvršen neviđeni presing da se te večeri ili sjutra uhapsi Zoran Lazović.

– Od premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića do Moma Koprivice i poslanika Demokratskog fronta i zainteresovanih poslanika imali su samo jednu riječ koju logika zdrava nije mogla da objasni. Bakovic je rekao Lazoviću da nekoga pusti i dva i dva četiri. Niti se zna da li je to rečeno, ni da li je Lazović to rekao, uglavnom mantra je bila uhapsite Zorana Lazovića – ukazao je Piperović na pres konferenciji.

Poručio je da u 21. vijeku u državi koja je na putu ka Evropskoj uniji doživjeti linč od strane poslanika koji se kunu u evropske vrijednosti je nešto što zavrjeđuje pažnju.

– Ovo nije bilo ni u staljinističkom sistemu – dodao je Piperović.

Ističe i da je lično na osnovu impresije i želje da se jedan čovjek uhapsi izvršen pritisak na glavnog specijalnog tužioca.

– Nikakva namjera prilikom zakazivanja presa nije bila da se branimo. Intencija je da se ukaže da nova vlast targetira jednog čovjeka neznajući nijedan fakt i činjenicu i nedozvoljavajući glavnom specijalnom tužiocu da radi svoj posao – podvukao je Piperović.

Poručio je da ova stvar sociološki i kulturološki nije u redu.

– Drsko i nevaspitano ponašanje parlamentarne većine prema jednom čovjeku i njegovoj porodici – rekao je Piperović dodajući da oni neće da sačekaju zakonsku proceduru, već da su uzeli mač u svoje ruke i rekli “hapsi”.

Zoran Lazović je rekao da odgovorno tvrdi da je u avgustu 2015. godine izašao iz operativnih struktura Agencije za nacionalnu bezbjednost.

– Od tada nijesam prisustvovao nijednom kolegijuma ANB-a niti sam znao koje su mete i koje su mjere ANB-a. Cjelokupnu komunikaciju sam imao sa direktorima u tom periodu po njihovom zahtjevu za savjet ili dogovor. 2015. u maju sam izasao iz ANB-a, do 2019. nijesam bio ni u jednom državnom organu do 1. marta 2021. godine sam bio pomocnik direktora UP – rekao je Lazović na pres konferenciji.

Ukazao je na to da je u tom vremenu svakodnevno bila “haranga” oko njegovih akcija i aktivnosti.

– Kao pripadnik službe ni po zakonu, a nijesam ni imao želju da komuniciram sa medijima, ali definitivno je došlo vrijeme da se čuje i druga strana – dodao je Lazović.

Poručio je da je notorna nesitina da je njegov sin Petar Lazovic bio na veselju Radoja Zvicera.

Odgovarajući na pitanje Pobjede šta ima da kaže na temu državnog udara 2016. godine u kojem kontekstu su ga više puta pominjali predstavnici DF-a i Dritan Abazović, Lazović je rekao da nije učestvovao u osmišljavanju i fingiranju državnog udara.

– O državnom udaru sam informisan koliko i Vi, nijesam učestvovao u osmišljavanju i organizovanju, odnosno fingiranju državnog udara. To je potpuna nesitina, ne mogu da posumnjam da neko može da kaže tako nešto. Nemam nikakvih dodirnih tačaka sa tim – izričit je Lazović.

Istakao je i da je neistina da je njegovo penzionisanje bio jedan od uslova da Crna Gora uđe u NATO savez.

– Tada nijesam bio u operativnim strukturama i nijesam imao pristup bazi podataka.. – dodao je Lazović.

Read Previous

Jovanović: Pritvor je najdrastičnija mjera; Radović: Želim da vjerujem da je Božović nevin

Read Next

KK Crvena zvezda poslije meča u Morači: Još jedna pljačka, prevršena je svaka mjera