12/08/2023

Petar Božović: Protjerivanje glumaca kojima se ne sviđa režim debelo smrdi na fašizam

Glumac Petar Božović rekao je da izjava predsjednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića da bi glumci kojima se ne sviđa režim trebalo da “idu negdje drugdje da glume”, ima primjese fašizma.

Božović je kazao da osim Srbije nema nijednu drugu zemlju gdje bi mogao da živi i radi.

„Nemam rezervnu zemlju, a i u moje godine ne znam gdje bih mogao da odem. Ovoj vlasti nije bitna kultura, već ko je za koju stranku. Protjerivanje glumaca kojima se ne sviđa režim debelo smrdi na fašizam“, istakao je Božović.

Predstavnicima vlasti je poručio da umjesto glumaca za serije i filmove angažuju učesnike rijaliti programa „Zadruge“, „Farme“ i „Parova“.

„Osim fakulteta i akademija dramskih umjetnosti, u Srbiji postoje i ‘fakulteti’ kao što su ‘Zadruga’, ‘Farma’ i ‘Parovi’, pa neka odatle angažuju vrhunske glumce“, kazao je Božović.

Dodao je da bi bilo korisnije da je novac, koji će biti potrošen za organizovanje mitinga SNS-a u Beogradu, podijeljen poljoprivrednicima.

„Umjesto borbe za golu vlast, mnogo bi bilo korisnije da je ogroman novac, koji će biti potrošen za organizovanje mitinga, bio podijeljen seljacima i poljoprivrednicima“, ocijenio je proslavljeni srpski glumac.

Da je taj Darko Glišić, dodao je Božović, u mojoj partiji, ja bih ga smijenio.

„Njegova izjava će izazvati veliki revolt i kod glumaca i kod ljudi koji su politički neopredijeljeni. Glumac vremenom, na neki način, postane dio svake porodice, tako će naše protjerivanje njima nanijeti veliku političku štetu. Svaki Darko radi naopako, a naš Darko i zlo i naopako“, naglasio je Božović.

Predsjednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić poručio je glumcima kojima se ne sviđa režim da „idu negdje drugdje da glume“.

Glišić je, gostujući na televiziji Hepi, kazao da čudi što neki glumci idu na proteste rame uz rame s onima u čije vrijeme se u filmove i serije ulagalo 119 puta manje nego danas.

Kojo poručio Darku Glišiću: Lepi, a da ti promijeniš narod?

Glumac Nikola Kojo se oglasio, nakon što je predsjednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić poručio da glumci koji nisu za režim mogu da “glume negdje drugdje”.

Kojo je, uz vijest u kojoj se vidi Glišićeva izjava, napisao poruku „Kad ne disciplinuješ one koje si zaposlio, pa pomisle da je firma njihova“.

Uz ovu poruku, Kojo je objavio i fotografiju na kojoj se vidi dio vijesti i Glišićeva izjava.

„Lijepi, a ti da promijeniš narod? Nisu glumci jedini koji te nerviraju i žive od budžeta koji si ti stvorio. A? Možda da bude ljekovito… spasonosno“, napisao je glumac uz tu fotografiju, prenosi Nova.rs.

Read Previous

Jedna osoba povrijeđena u udesu u Bečićima

Read Next

U Hrvatskoj se prevrnula prikolica vezana za traktor puna maturanata, 30 povrijeđenih