12/10/2023

Patrijarhov automobil učestvovao u udesu

Priredio: V.J 

Luksuzni automobil „Aurus” poglavara Ruske pravoslavne crkve patrijarha Kirila Gundjajeva (77) učestvovao je u udesu u centru Moskve. „Aurus” se zabio u drugi automobil. Na ruskim telegram kanalima o tome izvještavaju i objavljuju fotografije s mjesta nesreće. Vijest su potvrdile i ruske državne agencije.

Sudar se dogodio jutros u 6,30 sati po moskovskome vremenu na raskrsnici Avenije Mir i ulice Likarnjanskog. „Volvo” je izlazio iz trake kada se „Aurus” zabio u njega.

Ukrajinski mediji su objavili i snimak udesa…

U sudaru automobila jedna osoba je povrijeđena, ali je, tvrdi se, odbila da bude hospitalizovana.

Nema provjerljive potvrde je li u automobilu bio Gundjajev.

Napomenimo da patrijarh Ruske pravoslavne crkve opravdava krvoproliće u brutalnome ratu koji je Rusija pokrenula protiv Ukrajine. Gundjajev podržava i ogranak Crkve Srbije (SPC) u Crnoj Gori.

Prije par mjeseci mitropolit jekaterinburško-verhoturski Ruske pravoslavne crkve, Evgenij Kuljberg (51), objasnio je kako je Kiril Gundjajev postao vlasnik skupih automobila i luksuznih satova, takođe i jedne ili više jahti i nekretnina. U voznome parku Gundjajeva su: „Cadillac Escalade”, „Mercedes-Benz S-Class Pullman”, „Aurus”…

„Oni koji pitaju o tome”, objasnio je mitropolit Kuljberg, „samo ilustruju tužan i dubok problem ruskoga društva — nepoštovanje starijih generacija; nepoštovanje je postalo norma, koja više nije ni sramota“.

Read Previous

Srbija: Pokrenut postupak protiv majke dječaka koji je izvršio masakr u školi „Vladislav Ribnikar“

Read Next

ABAZOVIĆ: Prethodna tri dana prošla bez incidenata