11/29/2023

Parlamentarna većina dostavila Đukanoviću 41 potpis za mandatara

Poslanici parlamentarne većine uputili su dopis predsjedniku Milu Đukanoviću sa 41 potpisom podrške mandataru za sastav nove Vlade Crne Gore.

“Pozivamo Vas da odmah povučete zahtjev da se 30. septembra održi sjednica Skupštine Crne Gore sa dnevnim redom – predlog odluke o skraćenju mandata Skupštine, zato što je to bespredmetno, imajući u vidu činjenicu, koja Vam je dobro poznata, da Miodrag Lekić ima podršku 41 poslanika da dobije mandat i sastavi 44. Vladu Crne Gore”, navodi se u zajedničkom saopštenju parlamentarne većine.

Poručuju da utisak Đukanovića “nije bio ispravan”.

“Utisak koji ste stekli da gospodin Lekić „nema jasnu podršku dovoljnog broja poslanika za mandatara“, očigledno nije bio ispravan, što se jasno vidi i iz priloženih potpisa parlamentarne većine od 41 poslanika”, dodaju.

Očekuju da će predsjednik ispuniti ” ustavnu obavezu i omogućiti konsolidaciju društva i rješavanje gorućih problema u Crnoj Gori”.

“Ignorisali ste naše jučerašnje obavještenje i javne iskaze svih relevantnih političkih subjekata o davanju podrške Miodragu Lekiću za mandatara nove Vlade, insistirajući na potpisima podrške, koji nisu neophodan uslov po Ustavu. Nadamo se da ćete sada ispuniti svoju ustavnu obavezu i omogućiti konsolidaciju društva i rješavanje gorućih problema u Crnoj Gori. Svako suprotno ponašanje od poštovanja Ustava i zakona, smatraćemo pokušajem državnog udara”, zaključuje se u dopisu parlamentarne većine.

Foto: DF

Read Previous

Mitrić: Đukanović postupio u skladu sa Ustavom

Read Next

Vulin: Čvrsto vjerujem u formiranje srpskog sveta, ja znam da ćemo mi biti jedno