12/10/2023

Oštećen bilbord koalicije “Hrabro se broji: Izloženi smo ruglu i uvredama

Koalicija ”HRABRO se broji” saopštila je da su njihovi bilbordi ponovo meta vandalizma, te da su o tome obavijestili nadležne organe.

– Koalicija ”HRABRO se broji” i danas je dan započela sa napadima i uvredama u izbornoj kampanji o kojima opet obavještava javnost i policija. Iako je potpisan kodeks međusobnog poštovanja, želje da izbori prođu u jednoj normalnoj atmosferi, drugi dan sinhronizovane akcije i napada za Aleksu i Dritana govore potpuno suprotno – saopšteno je iz te koalicije.

Ističu da je koalicije izložena ruglu, uvredama, “kako ličnim tako i zajedničkim skupnim imeniteljima za njene lidere i to na javno zakupljenim plakatima koji treba pozitivno da afirmišu politiku koju koalicija zastupa”.

– Želimo da je vrijeme uvreda, ružnih riječi iza nas, da budemo ponosni na sebe što na ovim izborima posle 30 godina konačno imamo za koga da glasamo, što takmičimo u dobrim projektima i idejama, ali na žalost, mržnja i podjele su još veoma prisutne u našem društvu, kao i praksa uvreda i ponižavanja tokom demokratskog procesa koji se zove izbori. Isto tako, korupcionaški klanovi se bore za svoj opstanak u državi, te posebno je koalicija “Hrabro se broji” zbog svog programa koji je direktno uperen protiv njih na udaru ne samo kroz ono što javnost na bilbordima vidi – ističe se u saopštenju.

U koaliciji apeluju na sve učesnike u kampanji da se drže potpisanog kodeksa, te da se svi skupa potrude da izbori prođu u miru i poštovanju.

– Kako zbog nas samih, tako i zbog stranih posmatrača i novinara koji dolaze u Crnu Goru da izvještavaju o izborima, a Upravu policiju pozivamo da procesuira počinioce – poručuju u toj koaliciji.

Read Previous

Šćepović: Ovo što danas gledamo u Crnoj Gori je metastaza svetosavskog kancera

Read Next

Vuković: Dok čitate optužbe oko afere “Do Kvon” sjetite se da su svi ti ljudi u koaliciji