09/22/2023

OFK Petrovac: Izvinjavamo se FK Jezero, od ovog trenutka svu energiju usmjeravamo na fudbalski teren

OFK Petrovac oglasio se saopštenjem za javnost nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kome se čuje kako neko sa tribina, za vrijeme utakmice tog kluba protiv Jezera, viče ka igračima kluba iz Plava i upućuje užasne riječi: „Ua, Turci, majku vam j…”, „’Ajmo Srbi, j… Turke”.

OFK Petrovac se izvinio gostima, a pored toga saopštio da želi da upozna crnogorsku javnost o dešavanjima na utakmici koja je odigrana u Beranama, kada je Jezero bilo domaćin.

“Kao prvo, odmah na početku, želimo da se izvinemo FK Jezero, fudbalerima i stručnom štabu zbog nedoličnog ponašanja pojedinaca na tribinama.

Želimo da upoznamo crnogorsku javnost da smo na utakmici koja je odigrana u Beranama protiv FK Jezero žestoko izvrijeđani na vjerskoj osnovi (psovali nam srpske majke) i da su naša uprava i navijači fizicki napadnuti na toj utakmici.

Po završetku te utakmice, interventna policija Berane, što je lako provjeriti, ispratila nas je do izlaska iz grada i tako spriječila teži incident koji su spremali navijači FK Jezero”, navodi se u saopštenju kluba.

“Prethodno opisani događaji koji su se desili na utakmici između FK Jezero i OFK Petrovac u Beranama, a ničim izazvani od strane OFK Petrovac, su ostavile posljedice na članove uprave, fudbalere i prijatelje OFK Petrovac.

Međutim, znajući kompleksnost situacije u Crnoj Gori nijesmo ovo željeli javno da objavljujemo”, stoji u saopštenju.

“Ne zelimo da opravdamo ponašanje pojedinaca na posljednjoj utakmici u Petrovcu, ali crnogorska javnost definitivno treba da bude upoznata sa činjenicama.

Mi u klubu radimo na izgradnji dobrih odnosa vjerskih i nacionalnih, po čemu je klub godinama prepoznatljiv.

OFK Petrovac žali zbog dešavanja koja su se desila u zadnje vrijeme kada igraju OFK Petrovac i FK Jezero iz Plava i ako Bog da sve će da se završi na ovome. Od ovog trenutka svu energiju usmjeravamo na fudbalski teren”, zaključuje se u saopštenju.

Read Previous

Abazović: Jedina relevantna adresa je Ustavni sud, ne vidim ništa sporno da se preciziraju nadležnosti predsjednika

Read Next

Bulatović: Dajemo šansu Đukanoviću za nove konsultacije; Živković: Ovo danas nije parlament, ovo je anarhija