12/11/2023

Odlazeći premijer ćuti na 1400 novozaposlenih u energetskim kompanijama

Odlazeći premijer Dritan Abazović nijednom riječju juče na sjednici Vlade nije kritikovao ili makar komentarisao podatak da su energetske kompanije od dolaska nove vlasti 2020. godine zaposlile više od 1400 osoba.

Naime, komentarišući poslovanje privrednih društava u sektoru energetike koji su u vlasništvu države, ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović je na sjednici Vlade ukazao na prekobrojno zapošljavanje.

“Zaposleno je preko 1400 ljudi u svim privrednim društvima što je nedopustivo. Skoro 40 odsto je zaposleno više u odnosu na 2020. godinu što je zabrinjavajući podatak”, istakao je Ibrahimović.

U raspravu se uključio Abazović, ali prećutao ove skandalozne podatke. Abazović, koji je lider partije koja je “grmjela” o partijskom zapošljavanju DPS-a, sada je stub odbrane svojih pojedinih koalicionih partnera, u prvom redu DF-a.

Umjesto da osudi ovakvo ponašanje određenih partijskih strukura, Abazović je branio EPCG i Milutina Đukanovića (DF), i to, vjerovali ili ne, ponavljajući sve ono što Milutin Đukanović govori mjesecima.

Read Previous

Đe god nađeš zgodan način ti zakon prekrši!

Read Next

Izjava Aleksića nacionalistička i rasistička uvreda, bezobrazluk jednog primitivnog dokazanog četnika