03/27/2023

NOVI DOKAZI: Medojević objavio dokumenta, Spajić je sakrio stan u Beogradu na vodi

foto: facebook (Privatna arhiva)

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević objavio je dokument koji ukazuje na to da lider Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić ima stan od 88 metara kvadratnih u najnovijoj zgradi u Beogradu na vodi – iako je te navode negirao.

– Opština je Savski venac. Ima stan u najnovijoj zgradi u Beogradu na vodi, a ovo je najskuplja zgrada. Stan ima 88 kvadrata. Vlasništvo je privatno, vlasnik je Milojko Vladimira Spajić – kazao je Medojević.

Spajić bi, prema navedenom, mogao da se kandiduje za predsjednika u Srbiji, ali ne i u Crnoj Gori.

Kako se navodi, Milojko Spajić ima privatnu svojinu koju je na sebe upisao krajem prošle godine, odnosno 27. decembra.

Medojević je kazao da je njegova adresa u Beogradu – Zvezdara, Topalovićeva 47.

– To je njegovo prebivalište još odavno a u toj zgradi živi njegova ćerka koja je rođena 2021. u vanbračnom partnerstvu sa gospođom Marinković. Po našem zakonu, vanbračno i bračno partnerstvo su gotovo isto i dužan je bio da je prijavi – kazao je Medojević.

On je kazao da Spajić nije pominjao porodicu niti ikakve imovinske kartone.

– On je 2021. kupio luksuzni mercedes, a računi mu se nijesu smanjivali. Ni kad je napustio svoje mjesto, nije predao imovinski karton, a u njemu stoji da ima taj luksuzni automobil. Ni kad je napustio svoje mjesto, nije predao imovinski karton – a u njemu stoji da ima taj luksuzni automobil. Kad je pala 42. Vlada, nije imao prijavljenu nekretninu. On nije prijavio da ima vanbračnu suprugu niti dijete – kazao je Medojević gostujući na Prvoj Televiziji.

Kako je Medojević objavio, na Spajićevo ime se vodi i garaža, odnosno parking mjesto.

Medojević je kazao da nema dokaza da je Spajićev partijski kolega Jakov Milatović uključen u koruptivne radnje kao i on.

On je ocijenio da je Spajić “nova verzija” sadašnjeg predsjednika države Mila Đukanovića.

– Politički je opasno za Crnu Goru da nakon Đukanovića, koji je kršio zakon i organizovao kriminalnu organizaciju, i šverc, dođe nova njegova verzija – rekao je Medojević.

Medojević je podsjetio na to da je upravo Spajić za direktora Uprave prihoda i carina postavio Rada Miloševića koji je uhapšen zbog osnovane sumnje da je formirao kriminalnu organizaciju za šverc cigareta.

– Prije neki dan je rekao da je to uradio jer je Milošević bio prvorangirani na listi Uprave za kadrove, to nije tačno. Prvorangirana je bila neka gospođa Đukić – rekao je Medojević.

izvor: Pobjeda-Borba

Read Previous

Spajić neće da kaže da li ima državljanstvo Srbije

Read Next

Ubjedljive pobjede Jadrana i Primorca