12/10/2023

Nimanbegu: Počeli pregovori sa Spajićem, DPS nema koalicioni kapacitet

Manjinske političke partije počele su pregovore o formiranju nove vlade sa liderom Pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem, kazao je nosilac liste Albanske alijanse Genci Nimanbegu.

Nimanbegu je, u emisiji “Pressing” Gradske Televizije, rekao da se u dosadašnjem parlamentarnom radu predstavnika partija koje zastupaju nacionalne manjine u Crnoj Gori pokazalo da je država na evropskom i evroatlantskom putu.

“Manjinske partije počele su pregovore sa Spajićem”, rekao je Nimanbegu, prenosi portal Gradski.me.

On je dodao da je u planu inovacija memoranduma manjinskih partija o zajedničkim pregovorima za učešće u Vladi.

“Demokratska partija socijalista (DPS) nema dovoljan koalicioni kapacitet i za puno subjekata je nepoželjan partner”, rekao je Nimanbegu.

On je kazao da su za vrijeme vladavine DPS-a ostvareni krupni politički rezultati, kao što je pristup NATO-u, nezavisnost Crne Gore, kao i dovođenje evropskih integracija do najboljeg nivoa u regionu.

Nimanbegu je rekao da je inicijativa Otvoreni Balkan nerazjašnjeno pitanje, kao i da je epicentar destabilizujućih odnosa u regionu Beograd i politika koju zastupa predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“U Beogradu kao da misle da su se sukobi devedesetih zamrzli i da će nekom drugom prilikom pokrenuti neke procese i odnose gdje će ići ka svom cilju, a to je stvaranje “srpskog sveta””, naveo je Nimanbegu.

Prema njegovim riječima, površno je gledište da bi Otvoreni Balkan riješio probleme u regionu.

Nimanbegu je ocijenio da je to samo davanje ustupaka projektima koji dugoročno ne bi ništa dobro donijeli regionu.

Read Previous

Slobodni ulaz na Adu, korak ka gašenju nudizma

Read Next

Kovačević: Vojinović da smijeni direktora srednje škole u Bijelom Polju