12/11/2023

Nikolić: Zastrašivanje je manir svakog diktatora

Glavna i odgovorna urednica M portala Danica Nikolić ističe u razgovoru za Pobjedu da Dritan Abazović sam sebi izmišlja neprijatelje i da je bilo ,,samo pitanje dana kada će doći do ovakve vrste represije“ jer je cilj akcije da se zastraše, ne samo zaposleni u M portalu, već svi mediji koji ne drže stranu premijeru Abazoviću.

– Ukoliko bude bilo kakvog protivzakonitog pretresa u redakciji M portala ili u mom stanu, sva politička, profesionalna i lična odgovornost pripašće isključivo Dritanu Abazoviću. Ne vidim bilo kakvu aktivnost M portala zbog koje bi pretresi bili neophodni, ali to je manir svakog diktatora. Cilj je zastrašiti ne samo nas u M portalu, već sve medije koji ne drže stranu i ne štite političku ambiciju odlazećeg premijera. To što Abazović sam sebi izmišlja neprijatelje i od prvog dana rada svrstao je M portal među njih. To nije naš problem, već njegov. Od tada je bilo samo pitanje dana kada će doći do ovakve vrste represije, a ne da li će je biti. Problem nije samo M portal, već to što će ovakva praksa postati primjenjiva na sve medije i sve građane – zaključuje Nikolić.

Uredništvo M portala objavilo je, pozivajući se na pouzdane informacije, da je odlazeći premijer Dritan Abazović tražio od šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića da obezbijedi nalog za pretres redakcije i kompjutera M portala i stana glavne i odgovorne urednice Danice Nikolić.

Kako navodi M portal, bio je planiran i pretres stana Aleksandra Mijajlovića, jednog od suvlasnika kompanije ,,Bemaks“, jer je odlazeći premijer i njegova ekipa iz bezbjednosnog sektora procijenila da je Mijajlović osoba koja tom mediju ,,dostavlja informacije koje se odlazećem premijeru ne dopadaju“.

Prema tim informacijama, pretres je bio planiran da se izvede juče u ranu zoru, oko 5 sati, ali je navodno odgođen jer Abazović i Šuković nijesu uspjeli da pronađu policajca koji bi stao ,,iza operativnih saznanja“ ni tužioca koji bi potpisao nalog za pretres i proslijedio ga sudiji za istrage.

Kako tvrde iz M portala, ključni motiv zbog čega je odlazeći premijer insistirao na akciji je Abazovićeva frustracija zbog objavljivanja podataka sa SKY ECC komunikacija u kojima se pominje odlazeći premijer, kao i tekstova o bivšem direktoru Uprave prihoda i carina Radu Miloševiću, osumnjičenom za učešće u državnom švercu cigareta.

Read Previous

Ne žele da sruše vlast, ali insistiraju da Demokrate smijene Krstovića

Read Next

Abazović: Cilj nam je da otvorimo Ekonomsku kuću u Srbiji