12/11/2023

Nikolić: Abazović URU pretvorio u monetu za potkusurivanje četničkog vojvode i njegovih beogradskih šefova

Svako pojavljivanje Dritana Abazovića, samo potvrđuje da su on i njegova stranka dobrovoljni taoci Demokratskog fonta, poručuje Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“I zato danas, na televiziji čijem je vlasniku zabranjeno da uđe u Crnu Goru, Abazović se upire svim snagama da nađe način kako će skinuti zabranu ulaska osobama koje su državni organi označili kao opasne po bezbjednost države. On, kako kaže, ima svoju “percepciju”, što u prevodu znači – nalog Fronta i njihovih mentora iz Beograda da ovaj problem riješi kako zna i umije. Makar i svojom “percepcijom”.

Licemjernim povicima da se glasa za izbor sudija Ustavnog suda, koje je zajedno sa Frontom birao, pokušava da izbjegne odgovor – zašto je opstruirao izbor sudija Ustavnog suda, kada su među kandidatima bili najstručniji pravnici koje Crna Gora ima. Jasno je zašto je svih 18 kandidata bilo neprihvatljivo za njegovu poslanicu Suadu Zoronjić, i da je to bila mapa puta opstrukcije institucija diktirane od strane Demokratskog fronta”, navodi Nikolić.

Kako dodaje, ne znaju šta Abazovićeva percepcija kaže, ali svaki od ovih poteza, dodaje, smješta njegovu stranku na daleku marginu političke scene.

“Poslije svih neslavnih rekorda, vlade koja je trajala najkraće u istoriji Crne Gore, uspjeće ono što nikom nije pošlo za rukom – da sa mjesta premijera svoju stranku spusti ispod cenzusa, i učini je monetom za potkusurivanje četničkog vojvode i njegovih beogradskih šefova”, zaključuje Nikolić.

Read Previous

Krivokapić: Ako brišete ovlašćenje predsjednika države da biste postavili vlast, to je puč

Read Next

PEN centar: Novi pritisci i diskriminacija profesora Fakulteta za crnogorski jezik i književnost u izvedbi Miomira Vojinovića