12/11/2023

Nevjerovatna izjava Abazovića: Gosta iz Južne Koreje smjestio u Sjevernu

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović izazvao je večeras skandal pozdravivši na Vili Gorica gosta iz Južne Koreje riječima da dolazi iz Sjeverne Koreje.

Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

“… Mala Crna Gora je uspjela je spoji dvije strane svijeta, velike Sjedinjene Američke Države na zapadu i izuzetno jaku ekonomiju na dalekom istoku kakva je Sjeverna Koreja gdje imamo večeras predstavnike…”, kazao je premijer.

Abazović je u nastavku nakon što je shvatio šta je kazao ili nakon što mu je sugerisano, ispravio grešku, pa je u nastavku u više navrata, kako bi utvrdio gradivo ponavljao Južna Koreja.

O težini izgovorenih riječi premijera vjerujemo da ne treba posebno govoriti, ako se zna kakav istorijat odnosa imaju Sjeverna i Južna Koreja, kao i o statusu Sjeverne Koreje u svijetu.

Abazović je govorio večeras na svečanom potpisivanju Sporazuma o zajedničkom razvoju projekata u oblasti proizvodnje elektične energije iz obnovljivih izvora i skladištenja između Elektroprivrede Crne Gore i američke kompanije UGT Renewables.

Osim premijera, govorili su i Džudi Rajzing Rajnke ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država, Adam Korteze izvršni direktor kompanije UGT Renewables, Milutin Đukanović predsjednik Odbora direktora EPCG i Sang-Min Park predstavnik kompanije Hyundai Engineering.

cdm.me

Read Previous

Miliću zlatna medalja

Read Next

Đukanović sa Bilčikom: Neophodan je dijalog i kompromis između političkih aktera koji dijele evropske vrijednosti