12/10/2023

Neki ignorišu poziv: Milatović počinje dijalog sa učesnicima izbora

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastaće se danas sa predstavnicima političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima, najavljeno je iz njegovog Kabineta.

Sastanak će se održati u Vili Gorica i trebalo bi da počne u 10 časova.

Ranije je saopšteno da na sastanak kod Milatovića neće ići nosioci izbornih lista SDP-a, Koalicije za budućnost Crne Gore, Pravda za sve, Nikola Đurašković, Milan Knežević i Vladimir Leposavić.

Na sastanku kod Milatovića koaliciju “Zajedno” predstavljaće potpredsjednik DPS-a Abaz Dizdarević.

Milatović je prošle sedmice uputio pozivno pismo za sastanak predstavnicima političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima.

”Kao jednu od prvih aktivnosti u zemlji, nakon stupanja na dužnost Predsjednika Crne Gore, želim dati doprinos političkom dijalogu o ključnim temama za dalji razvoj naše države, koji će biti intenziviran nakon održavanja parlamentarnih izbora zakazanih za 11. jun 2023. godine. Osim pokretanja međustranačkog dijaloga, cilj ovog sastanka je i unapređenje političkog ambijenta u kom se održavaju izbori i jačanje povjerenja u izborni proces”, kazao je tada Milatović.

Najavio je da će sa sastanka biti poslata snažna poruka opredijeljenosti svih izbornih lista da, promovisanjem različitih programskih ponuda i realizovanjem fer kampanje, daju puni doprinos daljem demokratskom sazrijevanju crnogorskog društva.

“Kao predsjednik Crne Gore ima odgovornost da predstavlja sve građane, zbog čega je donio odluku da u kampanji za predstojeće izbore ne bude aktivan učesnik ispred političkog subjekta čiji je jedan od lidera”, naveo je on u pozivnom pismu.

Vanrednji parlamentarni izbori održaćese 11. juna.

Read Previous

Ovo su kandidati za poslanike u novom crnogorskom parlamentu

Read Next

Medojević pred sudom, Spajić ga tuži za povredu časti