12/11/2023

Nekadašnji selektor Crne Gore strašno naljutio srpske tabloide: Ko je krivac za rat? Srbija je najodgovornija jer je kontrolisala JNA

Bivši trener Partizana i nekadašnji selektor Crne Gore Duško Vujošević dao je izjavu o Domovinskom ratu za Antenu Zadar.

Jako je teško susjedima objasniti krucijalne stvari o ratu za oslobođenje, piše net.hr, zato što se u Srbiji u školama uči drugačija istorija, pa je zato ova njegova izjava jako važna.

Crnogorac je trenutno u lošem stanju, čeka transplantaciju bubrega i na dijalizi je, no svejedno trofejni trener je odlučio reći što misli o situaciji u regiji devedesetih godina.

“Ja sam Crnogorac i Jugoslaven, to moram naglasiti. Ko je krivac? Srbija je kontrolisala JNA, zbog toga je Srbija i najodgovornija što nije izbjegnut rat i krvoproliće na prostorima bivše države”, rekao je Duško koji je od srpskih medija osuđen za ovu izjavu pa je to morao pojasniti.

“Svjedoci smo ponašanja lažnih patriota vjekovima i u Srbiji i u drugim zemljama u regiji i toga da su oni pod patriotskim zastavama skrivali ogromnu korupciju i bogatstvo koje su stekli na pravno neobjašnjiv način. Budući da je Srbija bila najmnogoljudnija država u bivšoj Jugoslaviji i da je kontrolisala JNA sigurno je bila najveći krivac što rat nije izbjegnut, ali nije jedini krivac”, kaže Vujošević.

Nakon ovakvih izjava koje su odjeknule u susjedstvu, Vujoševića su mediji uzeli na zub. Obratio se i predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću:

“Nedopustivo je da nam danas lekcije o patriotizmu preko svojih tabloida drže oni koji su tada bili dio vlasti koja je Srbiju i cijelu regiju uvodila u rat koji je na kraju doveo Srbiju u goru poziciju od one u kojoj je bila prije prvog Balkanskog rata”, zaključio je trener.

Read Previous

ANTENA M: Da li je čuvanje Manastira bilo važnije od masakra u Medovini?

Read Next

Ne znam da li ste sve ispratili, ali mi nijesmo stali